Roberto Carlos: Bu Real daha iyi

Roberto Carlos R.Madrid - G.Saray eşleşmesini değerlendirdi.



Roberto Carlos… O dünyanın gelmiş geçmiş en iyi sol beklerinden biri, birçoklarına göre de birincisi… Sihirli sol ayağıyla futbol sahalarında yaptıkları hala hafızalarda; Brezilya formasıyla Fransa’ya attığı inanılmaz frikik… Real Madrid’de oynarken sıfırdan Tenerife ağlarına yolladığı füze, F.Bahçe günlerinde Sivas’a uçarak attığı kafa… Real Madrid ile G.Saray eşleşmesini belki daha doğru bir isme soramazdık. 10 senede 370 maçta formasını giydiği Real’i ondan iyi bilen yok. 3 sene F.Bahçe’de oynayıp G.Saray’ı yakından tanıyan da o. İstanbul’dan yakın dostu Mahmut Sökun aracılığıyla Roberto Carlos’a ulaştık ve “Ne olur bu maçlar?” diye sorduk…

 
SEVİYE ATLADINIZ
 
“G.Saray geçen seneden beri kadro yapılanmasında büyük adımlar attı. Doğru programlamanın sonunda da birbiriyle uyumlu bir kadro oluştu. Sneijder ve Drogba’nın gelişiyle birlikte G.Saray’ın bir seviye daha yükseldiğini söyleyebilirim. Çok güçlü bir takım haline geldiler. Yalnız burada sadece isimleri konuşmak doğru olmaz. Fatih Terim’in de payı büyük. G.Saray’ın kısa sürede yeniden oluşmasını sağladı. O çok değerli bir teknik adam. G.Saray ile Fatih Terim arasındaki istikrarlı birliktelik devam ederse Avrupa’da söz sahibi olmayı sürdürürler”

  

G.SARAY ELEYEBİLİR
 
“Kimse bu eşleşmenin Real Madrid için kolay olduğunu söyleyemez. Kağıt üzerinde R. Madrid her takıma karşı favoridir ancak iş sahada biter. Real Madrid turu geçmek için işi kendi evi Bernabeu’da bitirmeli. Yoksa rövanşta işleri çok zor olur. İstanbul’daki müthiş atmosferde G.Saray, Real’i eleyebilir.”
 
BİZ DE ÇOK GÜÇLÜYDÜK AMA
 
“G.Saray’a karşı Real Madrid formasıyla 3 maç oynadım. 1 kez kazandık ve turu geçtik. Ancak diğer ikisi hiç de kolay olmadı. Süper Kupa finalinde G.Saray’a karşı kaybetmiştik. O zamanki Real Madrid’de büyük yıldızlar oynuyordu. Zaten Real Madrid böyledir. Kadrosunda her zaman çok iyi futbolcular vardır. Ben şimdiki Real Madrid’in benim oynadığım Real Madrid’e göre daha güçlü olduğunu düşünüyorum. Şimdiki Real Madrid çok daha doğru kurulmuş ve doğru düzende oynayan bir takım”
 
FATİH TERİM TARİH YAZDI
 
“Bu eşleşmede G.Saray’ın teknik direktörü Fatih Terim ile Real’i çalıştıran Jose Mourinho’yu birebir kıyaslamak doğru olmaz. İkisi de çalıştıkları kulüplerde birer efsane haline geldi. İkisi de aldıkları kupalar, elde ettikleri başarılarla tarih yazdı. Fatih Terim, G.Saray ile çok büyük işler başardı. Bu maçta taktik savaşında Jose Mourinho elindeki kadro derinliği ve kalitesiyle bir adım önde”
 
BURAK iYi ARKADAŞIM
 
“Burak… Onunla F.Bahçe’de birlikte oynadık. İyi arkadaşım. Onda hep bir potansiyel vardı. Şimdi bu duruma gelmesi beni çok sevindiriyor. Performansını ve gelişimini yakından takip ediyorum. Yükselen değerlerden biri. Çalışmasını devam ettirir ve böyle giderse Avrupa’nın en çok konuşulan forvetlerinden biri olacak”
 
FB-GS REKABETİ PAHA BİÇİLEMEZ
 
“Bir futbolcu için derbilerde sahada olmak büyük keyiftir. Real Madrid ile G.Saray, Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde oynadı, Süper Kupa finalinde oynadı ama bu yüksek seviyeli ‘adı büyük’ maçlar bile hiçbir derbi kadar keyifli ve heyecanlı olmaz. F.Bahçe-G.Saray rekabeti bence paha biçilemez. Ben her zaman böyle büyük derbilerde oynamayı diğer maçlara tercih etmişimdir. Her futbolcu da derbileri önde tutar.”