Sezon hazırlıklarını Bolu-Gerede ve Avusturya kampı ile sürdüren ve yurda dönen Sivasspor, tesislerinde Teknik Direktör Rıza Çalımbay eşliğinde çalışmalara başladı. Antrenmana sakatlığı bulunan kaleci Nihat dışında tüm futbolcular katıldı. Düz koşu ile başlayan çalışma futbolcuların açma germe hareketleri ile devam etti. Daha sonra futbolcular dar alanda 5'e 2 pas çalışması yaptı.

Yeni sezonun zorlu geçeceğini belirten teknik direktör Rıza Çalımbay, "Kampımız çok güzel geçti. Oradaki oynadığımız hazırlık karşılaşmalarının sonuçları o kadar önemli değildi. Futbolcularımız zaman zaman çok iyi işlerde yaptı. Genel olarak baktığımız zaman çalışma açısından futbolcularımdan son derece memnum. Arkadaşlarımızın çok iyi işler yapacağına inanıyorum. Bu yıl işimizin zor olduğunun bilincindeyiz. Bu yıl bütün takımlar çok iyi transferler yaptı. Bunun için bizi çok zor bir lig bekliyor" dedi.

FORVET SIKINTISI

Forvet transferini bitirememiş olmanın sıkıntısını yaşadıklarını belirten Çalımbay, "Bizim en büyük sıkıntımız forvet oyuncusu alamamış olmamız. Bizim en az 2 çok iyi forvet oyuncusu almamız gerekiyor. Ama forvet oyuncusu alamayıp iki kapmada yetiştirmememiz bizim için sıkıntı oldu. Birçok oyuncu ile görüştük. Maddi ve başka konulardan dolayı anlaşamadık. Görüşmelerimiz devam ediyor. İnşallah hafta içinde sonuca kavuşacak. Bir tanesi bitmek üzere gibi, diğeri ile görüşmeler devam ediyor. Bizim büyük takımlar gibi ihtiyaca göre oyuncu alma şansımız yok. Biz bütçemize göre oyuncu alıyoruz. Bizim büyük paralar vererek oyuncu alma şansımız yok. Ama bütün çabalarımıza rağmen alacağımız forvet oyuncularını kampa yetiştiremedik. Biz kulüp olarak Trabzonsporlu Vittek gibi birçok oyuncu ile görüşme yaptık. İstediğimiz oyuncuları alamadık. Mutlaka oyuncu alacağız. Ama beni üzen alacağımız bu oyuncuların bizim ile kamptada beraber olamamaları. Oyuncu alamazsak yeni sezonda işimiz zor. Kaleci Nihat'ın kampta sakatlanması bizi üzdü. Bu nedenle geçen yılki kalecimiz Milan Borjan geri döndü. Yeni sezonda bizimle beraber olacak. Kadromuzdan kimseyi göndermeyeceğiz" diye konuştu.

Kırmızı-Beyazlılar, Ankara'da düzenlenecek olan TSYD Kupası için yarın başkente gidecek.