Kümede kalma umudunu son maça taşıyan Samsunspor ile cumartesi günü deplasmanda karşılaşacak olan Sivasspor, maç hazırlıklarını kendi tesislerinde yaptığı çalışma ile sürdürdü. Sakatlığı devam eden Ziya Erdal takımdan ayrı olarak düz koşu yaptı. Teknik Direktör Rıza Çalımbay yönetimindeki çalışmada futbolcuların istekli oldukları görüldü. Son maçın her iki takım açısından da son derece kritik olduğunu belirten Teknik Direktör Rıza Çalımbay, maça iyi hazırlandıklarını belirterek, "Kesin galip gelmemiz gerekiyor. İlk 8'e mutlaka girmek istiyoruz. Bu son şansımız. Deplasmanlarda içerden daha rahat oynuyoruz. Gol atmadığımız maç da yok. Herkes bunun bilincinde. Maçın öneminden dolayı erken kampa giriyoruz. İlk 8 hedefi için her şeyimizi ortaya koymak istiyoruz çünkü biz bunu hak ettik. Bugüne kadar iyi bir grafik çizdik ve bu maçı da alarak iyi bir yere gelmek istiyoruz. Bursa kupa maçı öncesinde de bu maçı kazanmak bize moral olacak. Daha önce Manisa takımıyla oynadık ve rakip küme düştü. Karşımızdakiler can derdinde ama biz de başka şeylerin derdindeyiz. Zor bir maç oynayacağımızın farkındayız ama her şeye hazırız" dedi.

Geçen sezonun sonunda şampiyonu belirleyen, bu sezon ise küme düşmeyi belirleyen maç oynayacak olmalarının hatırlatılması üzerine Çalımbay, "Bizim içimiz rahat. Biz mesleğini seven insanlarız. Onun da gereklerini yapan insanlarız. Sorumluluklarımızı yerine getiriyoruz. Rakip kim olursa olsun elimizden gelen mücadeleyi vereceğiz. İnşallah kazanan taraf biz oluruz" diye konuştu.

Kırmızı- beyazlılar yarın Samsun'a hareket edecek. Samsun maçı sonrasında ise uçakla İstanbul'a gidecek olan Sivasspor, Türkiye Kupası'nda Bursaspor ile oynayacağı maçın hazırlıklarını İstanbul'da sürdürecek.

POLİS TEŞKİLATINA ZİYARET
Öte yandan bugün yapılan çalışma öncesinde Sivasspor İkinci Başkanı Erdal Sarılar, yöneticiler Faruk Taşseten ve Ekrem Munar ile futbolcular Uğur Kavuk, Kadir Bekmezci ve Erman Kılıç, Türk Polis Teşkilatı'nın 167'nci yıldönümü etkinlikleri kapsamında Emniyet Müdürü Ahmet Kemal Seyhan'ı ziyaret etti. Sohbet havasında geçen ziyaret sonunda Emniyet Müdürü Seyhan, İkinci Başkan Erdal Sarılar ve futbolculardan Erman Kılıç'a plaket verdi. Sivassporlu futbolcular ise takım arkadaşlarının imzaladığı formayı emniyet müdürüne hediye etti.
 
GC(EA/SS)