Bundesliga şampiyonu Bayern Münih'in formasını giyen Franck Ribery, takımından ayrılmaya pek niyetli görünmüyor.

29 yaşındaki oyuncu kulübüyle zaten 2015 yılına kadar olan sözleşmesini uzatmak istediğini çeşitli defalar dile getirmişti. Son olarak Alman spor portalı Kicker'e verdiği demeçte "Bayern'de uzun süre kalmaya hazırım" diyen başarılı kanat oyuncusu “Burada son derece mutluyum. Eğer mümkün olursa yeni bir sözleşmeye neden imza atmayayım” şeklinde konuştu.

2007'den beri Almanya'nın şampiyonluk rekortmeni takımında forma giyen Fransız milli oyuncu, daha önce futbolu Bayer Münih'te bırakmak istediğini de açıklamıştı. Ribery 2005 yılında kısa süreliğine Galatasaray forması da giymişti.

Robben ve Gomez ayrılabilir

Öte yandan Bayern Münih'in yeni teknik direktörü Pep Guardiola'nın ısrarla istediği genç yıldız Mario Götze'nin transferinden sonra Mario Gomez ile Arjen Robben'in takımdaki geleceğinin ne olacağı belirsizliğini koruyor.

2016'ye kadar sözleşmesi olan Gomez ve 2015'e kadar kontratı bulunan Robben'in Guardiola'nın istememesi halinde takımdan ayrılması gündeme gelebilir. Bayern Münih kulübüne yakın kaynaklardan edinilen bilgiye göre Guardiola, Gomez'in yerine daha kaliteli bir golcünün transfer edilmesini istiyor.

Öte yandan Galatasary'ın istediği öne sürülen Hollandalı yıldız Arjen Robben, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada gelecek planları arasında Türkiye'de futbol oynamanın olmadığını söylemişti.DW/SID, UÇ/MÇ