Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı’na (KUDAKA) sunulan ‘Rafting Başkenti Erzincan’ projesinin uygulamalı dersi Karasu nehri üzerinde gerçekleştirildi. Türkiye’de ilk olarak Erzincan’da 5 gün süreyle verilen ‘Nehir Rehberi Asistanı’ kursunun ardından 12 kursiyere Karasu'da dümen, kürek komutları, güvenlik ve olası riskler içeren durumlara karşı alınacak önlemler uygulamalı olarak gösterildi. Yaklaşık 3 kilometrelik parkurda gerçekleştirilen uygulamalı eğitim sırasında, kursiyerler nehir üzerinde zor anlar yaşadı.

‘Rafting Başkenti Erzincan’ projesinin eğitmenlerinden Uluslararası Rafting Eğitmeni Vedat Vural, “Erzincan’daki arkadaşlar, Kuzey Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından dünya standartlarında bir rafting eğitimi alıyor. Bu işte daha önceden deneyimli olanlar ve ilk defa yapan genç arkadaşlarımız var. Uluslararası Rafting Federasyonu adına bir eğitim veriliyor. Kursiyerler daha sonra performans sınavına tabi tutulacak. Güvenle bu zorluktaki sulardan geçirebilen, acil durum yöntemleri uygulayan, ilk yardım müdahalesi yapabilen ve yaşama döndürebilen birer yetenekli rehber olacaklar” diye konuştu. 

Kursiyer Burak Mumcu aldıkları eğitim sayesinde Erzincanlı sporcuların Türkiye’de bir adım daha öne geçeceklerini ifade ederek, “Erzincan doğa sporları cenneti. Uluslararası rafting belgeli rehberler ilk Erzincan’da olacak” dedi.

Kursiyer Adem Duman ise uzman tarafından verilen eğitimler sayesinde dünyanın her yerinde rafting yapabilecek seviyeye geleceklerini söyledi.