SELÇUK DERELİ: RAHAT RAHAT HAKEME TÜKÜREBİLİRSİNİZ!

Tahkim Kurulu’nun aldığı bu karar skandaldır. TV görüntülerinde fark edilmeyen bir olay, hakemin rapora yazdığı eylemi ortadan kaldırmaz. Diyelim ki Tahkim bunu ortadan kaldırdı, demek ki hakeminin vermiş olduğu rapora inanmıyor ve hakemine güvenmiyor. Onun kamuoyunu yanılmaya çalıştığını düşünüyor. Bu karar, Türk futbolunu geriye götürecektir. Güçlü olanın ve sesi çok çıkanın haklı gösterilmeye çalışıldığı bir ortamda adalet duygusu zarar görmüştür. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) olarak kokartını taktığın hakeminin kararına inanmazsan eğer, bundan sonra senin hakemine kim itibar eder?

KİĞILI: BÖYLE OLACAĞINI BİLİYORDUK

Tahkim’in bu kararından sonra Halis Özkahya, kendine yakışanı yapmalıdır ve istifa etmelidir. Çünkü TFF, kendisinin yalan söylediğini bu kararla kabul etmektedir. Ya da TFF, Halis Özkahya hakkında bir disiplin soruşturması başlatmalıdır. O zaman Tahkim Kurulu, TV görüntülerine bakarak hakemlerin verdiği yanlış penaltıları da değiştirsin. Sahanın içinde yaşanan olayları kameralar, tam olduğu gibi yansıtamayabilir. Bunu en iyi görecek kişi, olayı yaşayan hakemdir. Maç sırasında tek hakim kişi hakemdir. Hakem raporunu böyle değiştirmek skandaldır ve bunun sonu gelmez. Böylece büyük takımların futbolcularının hakemlerin yüzüne tükürmesinin önü açılmıştır.

‘ÖZKAHYA DÜDÜĞÜNÜ ASSIN’

Tahkim Kurulu’nun kararı, spor gündemine bomba gibi düştü. Sosyal medyada tepkilerini dile getiren Fenerbahçeli taraftarlar, Halis Özkahya’nın hakemliği bırakmasını istediler. Mikro blog sitesi Twitter’da yapılan yorumlardan bazıları şöyle:

@hikmetay: Şimdi Meireless’in cezası 4 maça indiyse, bu Halis Özkahya, halis muhlis bir yalancı. Bakalım bir ceza alacak mı?

@seyko1907: Federasyon Halis Özkahya’nın Meireles’e attığı iftiranın sonrasında ceza verecek mi peki?

@GktVrl: Sahtekarlık yaparak, Meireles’e iftira atan Halis Özkahya hakemliği bırakmalıdır.

@caksi1907: Lamı cimi yok. Tükürdü yazıldıysa yalan beyandır. Rapor değiştirildiyse açıklamak zorundasın Halis Özkahya.

@2kupageliyor: Sahtekarlık yaparak, Meireles’e iftira atan Halis Özkahya’nın lisansı görevi kötüye kullandığı için iptal edilmelidir!

@sanchezlupara: Halis Özkahya’nın birazcık hakemlik onuru varsa, hemen şimdi düdüğünü asmalı. Yoksa yarın hangi yüzle maça atanacak bu adam?

@mehmeta43931536: Fırat Aydınus, Halis Özkahya ve Volkan Bayarslan skandalları. MHK istifa etmek için ne bekliyor? İşaret mi?

@esmerix34: Halis Özkahya hani bıraksan artık şu hakemliği, Türk futboluna yararlı bir iş yapmış olursun!

@elftosun: Görüntüler yok mu sandınız? Susup kabulleneceğimizi mi düşündünüz? Nasıl hakemlik yapacaksın şimdi gerçi sen yaparsın Halis Özkahya.

@gorkemDmrts: Halis Özkahya hakemliği kendi bırakmamalı. Yalan beyanda bulunması sebebiyle TFF onun lisansını yırtmalı.

@Spor_SonDakka: Bu durumda Halis Özkahya’nın hakemliği bırakması icab eder. Hakem olarak senin adaleti sağlaman gerekir, iftira atman değil.

@nuraga6: Halis Özkahya kimin zoru ile yalan söyledi açıklamalıdır. Biz bundan sonraki hayatında takipçisi olacağız. Bu işlerin basit olmadığını bilsin.