PSG kazandı; İbra kızardı!

PAYLAŞ

Şampiyonlar Ligi son 16 turu ilk maçında; Valencia’ya konuk olan Paris Saint Germain, Arjantinli oyuncuları ile sonuca gitti, İsveçli yıldız Ibrahimovic ise son anlarda kızardı.

 

Şampiyonlar Ligi son 16 turu ilk maçında; Valencia ile Paris Saint Germain, kozlarını Mestalla’da paylaştı.
29 Eylül 2010′dan bu yana evinde yaptığı 9 Şampiyonlar Ligi maçında da yenilmeyen ve bu maçların 6′sını galibiyetle bitiren Valencia, bu istatistiğini sürdürmek isterken, Fransa Ligi’nde liderlik koltuğunda oturan PSG ise rövanş için avantajlı bir skor elde etmenin hesaplarını yapıyordu.
Karşılaşmanın 10. dakikasında Arjantinli oyuncusu Lavezzi ile öne geçti. Vatandaşı Pastore ile paslaşan Lavezzi, yaptığı şık vuruşla kalecPSG kazandı; İbra kızardı!i Guaita’yı avladı ve takımını 1-0′lık üstünlüğe taşıdı. Konuk PSG’de 32. dakikada sarı kart gören genç Verratti, rövanş için cezalı duruma düşerken, 43. dakikada PSG’nin ikinci golü de geldi. Lucas’ın şık pasıyla topla buluşan Arjantinli Pastore, düzgün bir vuruşla topu ağlara yolladı ve PSG ilk yarıyı 2-0 önde tamamladı.
İkinci yarıya hücuma dönük iki değişiklikle başlayan ve aradaki farkı azaltmak için uğraşan Valencia, 61. dakikada Soldado’nun yanlış tercihi nedeniyle mutlak bir pozisyonu harcarken, bu akının hemen akabinde Ibrahimovic’in vuruşunda kaleci Guaita’nın çeldiği topu boş kaleye atamayan Lavezzi önemli bir fırsatı harcadı. 63. dakikada Lavezzi yine mutlak bir pozisyonu değerlendiremedi.
72. dakikada şık paslaşmaların ardından Ibra’nın kaçırdığı pozisyon sonrasında Chantome, topu ağlara yolladı ancak hakem ofsayt gerkeçesiyle golü geçersiz saydı.
76. dakikada Valencia Valdez ile önemli fırsatı harcarken, 90. dakikada savunmadan gelen Rami, topu ağlara yolladı ve takımına umut aşıladı. 90+2′de İsveçli yıldız Ibrahimovic, rakibine yaptığı sert faul nedeniyle doğrudan kırmızı kartla cezalandırıldı.
Paris Saint Germain rakibini 2-1 yenerek rövanş için avantaj elde ederken, yıldız oyuncusu Ibra’yı gereksiz bir kırmızı kartla kaybetti. PSG, rakibinin evindeki 9 maçlık yenilmezlik serisine de son verdi.