Londra Paralimpik Olimpiyatları’nda ülkemizi temsil edecek olan Futsal Milli takımı, İstanbul’da kampa alındı. Milli takıma Kayseri’nin Develi ilçesi Çataloluk köyünden Abdullah Sümer de davet edildi. İstanbul’da hazırlıklarını sürdüren Görme Engelliler Futbol Milli Takımı 24 Ağustos’ta Londra’ya gidecek ve 29 Ağustos’ta Çin’le karşılaşacak.

Abdullah Sümer’in milli takıma yükselmesi ilçe ve köyünde de sevinçle karşılandı. Genç futbolcu kendisini destekleyen pankartlarla uğurlandı. Çataloluk köyünde oturan Kıbrıs gazisi İsmail Sümer (59) ve annesi Döne, Türk Görme Engelliler Futbol Milli Takımı ve oğulları için dua etmeye başladıklarını söyledi.

BAŞINA KAMYON KASASINDAN TUĞLA DÜŞMÜŞ

Baba İsmail Sümer, oğlu Abdullah’ın Çataloluk İlköğretim Okulu birinci sınıfındayken, kamyonun kasasından başına tuğla düşmesi sonucu görme yeteneğini kaybettiğini anlattı. Halen kent merkezinde Aydınlıkevler Lisesi 3’üncü sınıf öğrencisi olan Abdullah, futbola olan sevgisi ve azmini, milli takıma kadar yükselerek taçlandırdı. Baba İsmail Sümer, görme yetisini kaybeden oğlunu hayata futbol sevgisinin bağladığını söyledi. Sümer, ‘’Abdullah, küçükken futbol oynamayı çok severdi. Görme yetisini kaybedince de futboldan vazgeçmedi. Topu naylon poşete koyup, onun hışırtısıyla futbol oynamaya devam etti. Hem eğitimini başarıyla sürdürdü, hem de futboldan kopmadı. Oğlumuzun milli takıma yükselmesi bizi de gururlandırdı. Londra’da da ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceklerine inanıyoruz’’ diye konuştu.

Futsal Görme Engelliler Futbol Takımı 4 oyuncu ve 1 gören kaleciden oluşuyor. Futbol topunun içerisinde zil bulunuyor; böylece top hareket ederken ses çıkartıyor.



NÖ(OE/Aİ)