Gazetenin yazarlarında Jorge Santos Carvalho imzalı ve 'Carvalhal Mucizesi' başlığı ile yayınlanan haberde, Portekizli teknik adamın Beşiktaş'ta göreve başladığı günden bu yana bir çok sıkıntı ile karşılaştığı ancak yine gazetenin ifadesi ile İstanbul'un en popüler takımı Beşiktaş'ın iyi bir durumda olduğu ifade edildi.

BEŞİKTAŞ'IN İÇİNDE BULUNDUĞU EKONOMİK KRİZE DE DEĞİNEN GAZETE, TÜRKİYE'DEKİ ŞIKIŞIK MAÇ PROGRAMINA RAĞMEN SİYAH BEYAZLI TAKIMIN DURMUNUN KÖTÜ OLMADIĞI KAYDEDİLDİ

Haberde Beşiktaş'ın yaşadağı ekonomik sıkıntılar, oyunculara maaşların geçikmelerle ödenmesi, bazı futbolcuların disiplinsiz hareketleri ve ligdeki sıkışık maç programına rağmen Beşiktaş'ın Carvalhal yönetiminde bir önceki sezonun 25. haftasına oranla 9 puan daha fazla topladığı kaydedildi. Yine geçen sezon ilk 25 hafta sonunda Siyah Beyazlı takımın lider Fenerbahçe'nin 21 puan gerisinde bulunduğu ifade edildi. Şu anda ise Spor Toto Süper Lig'de üçüncü sırada olmasına rağmen, 9 puan geriden takip ettiği lider Galatasaray'ı yakalama şansı olduğu vurgulandı.

Ayrıca böyle bir ortamda Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Ligi'nde yoluna devam ettiği, UEFA sıralamasında da 53. sırada olduğu hatırlatıldı. Carvalhal'ın 2011 Ekim-2012 Ocak ayları arasında oynadığı 15 karşılaşmayı da kaybetmediği, bu dönemde Türkiye Kupası'nda da Siyah- Beyazlıların yola devam ettiği belirtildi.

ABOLA:"CARVALHAL'IN YOĞUN ÇABASINA RAĞMEN SON MAĞLUBİYETLERİN ARDINDAN BAŞKAN DEMİRÖREN'İN PORTEKİZLİ TEKNİK ADAMDAN DESTEĞİNİ ÇEKMEK ÜZERE OLDUĞU ANLAŞILIYOR"

Öte yandan yaşanan durumlara rağmen, gelinen noktada başkan Yıldırım Demirören'in Carvalhal'e olan desteğinin her geçen gün azaldığı ve Portekizli teknik adamın son maçlarda alınan mağlubiyetler sonrası neredeyse ikinci plana atıldığı da iddia edildi.


ÖÖ(UD/FG)