Lazio ile Fiorentina arasında dün gece oynanan Serie A karşılaşması büyük bir protestoya sahne oldu.

Platini’ye ağır hakaret: 'Domuz...'

Roma Olimpiyat Stadı’nda Fiorentina’nın 2-0’lık galibiyeti ile sonuçlanan mücadelede ev sahibi ekip taraftarları UEFA Başkanı Michel Platini’yi eleştiren dev bir pankart açtılar.
Lazio taraftarı, 29 Mayıs 1985’te yaşanan Heysel faciasına göndermede bulundu. Brüksel’deki Heysel Stadı’nda oynanan Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası final maçının başlamasından önce Liverpool taraftarlarının İtalyanlara saldırması, çıkan panik sonucu bir duvarın çökmesi ve taraftarların tel örgülere sıkışması sebebiyle 39 taraftar hayatını kaybetmişti. Bu büyük olaylara karşın karşılaşmanın boş tribünler önünde oynanmasına karar verilmiş, Juventus maçı Platini’nin penaltıdan attığı gol ile kazanarak kupanın sahibi olmuştu.


İşte o pankart:
UEFA'nın ırkçı tezahüratlar nedeniyle Lazio’ya Avrupa arenasında iki maç seyircisiz oynama cezası vermesine İtalyan taraftarların cevabı ağır oldu. Lazio tribünlerinde,  ‘Heysel, 29/5/85. Oynayacak gücü kendinde buldun... Ve de 39 ölünün önünde kutlama yapacak gücü... Platini domuzu sen ahlaksızsın’ yazılı bir pankart açıldı.