Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) Erkekler Plaj Voleybolu Avrupa Kıta Eleme Müsabakalarının ikinci yari final maçları yapıldı. Galip Dere Plajı'nda yapılan maçlarda Hollanda, Polonya karşısında 3 galibiyet aldı. Günün son maçında ise Norveç, Avusturya karşısında 3 galibiyet alarak turnuvada finale yükselen diğer ülke oldu. Yarınki final maçını kazanan takım 2012 Londra Olimpiyatlarına doğrudan gitmeye hak kazanacak.

Hollanda, Boersma-Spijkers ikilisiyle çıktığı ilk maçta Polonya takımından Losia-Kantor ikilisini 2-1 yendi. İkinci maçta ise Brouwer-Meeuwsen ikilisi Polonyalı rakipleri Kadziola-Szalankiewicz’i 2-0’lık skorla yendi. Hollanda, Boersma-Spijkers ikilisiyle çıktığı üçüncü maçta ise Kadziola-Szalankiewicz’i 2-1’lık skorla yenerek adını finale yazdırdı.

Günün son maçında ise Norveç takımından Skarlund-Spinnangr ikilisi rakipleri Avusturya takımında Huber-Seidl 2-1’lik skorla yendi. İkinci maçta Horrem-Eithun ikilisi Avusturya rakipleri Doppler-Horst ikilisini 2-1’lik skorla yendi. Son maçta ise Horrem-Eithun ikilisi Avusturya rakipleri Huber-Seidl ikilisini 2-0’lık skorla yenerek finale yükseldi. 

Müsabakalar sonunda yarın finalde birinci olacak olan takım 2012 Londra Olimpiyatları'na doğrudan gitmeye hak kazanacak. İkinci ve üçüncü olan takımlar ise Rusya'nın başkenti Moskova'da düzenlenecek Dünya Kupası Olimpiyat Eleme Turnuvası'na katılma hakkı elde edecek. Diğer kıtaların ikinci ve üçüncülerinin katılacağı turnuva sonunda ilk 2 sırayı alacak takımlar da Londra'ya gidecek. 



ÖY (SU/RT)