BEŞİKTAŞ MAÇI ÖNCESİ SAKATLANMIŞTI

Bursaspor'a geçtiğimiz sezon devre arasında transfer olan ve attığı gollerle takımın üst sıralara çıkmasında büyük rol oynayan Pinto, bu sezon sakatlığının ardından beklenen form grafiğini yakalayamadı. Beşiktaş maçı öncesi antrenmanda sakatlık geçiren ve uzun süre forma giyemeyen Pinto'nun oynadığı maçlarda ise agresifliği ve attığı gol sonrası sevinmemesi tepkilere neden oldu. Pinto hakkında devre arasında başka takıma transfer olabileceği iddiaları ortaya atılırken, yetenekli futbolcunun tüm sorununun sakatlığının uzun sürmesinden kaynaklandığı, başka bir probleminin olmadığı belirtildi.

ŞİLİ'DEN ÖZEL KONDİSYONER

Sebastian Pinto'nun takımla birlikte yapılan antrenmanların dışında, Şili'den gelen özel bir antrenör eşliğinde spor salonunda da kondisyon çalışmalarını sürdürdüğü ve açığını kapatmak için özel program uygulandığı ifade edildi. Pinto'nun Özlüce Tesisleri'nde yapılan antrenmanlarda da hırslı olduğu ve biran önce eski formunu yakalamak için olağanüstü çaba gösterdiği belirtildi.

3 AY SONRA GOL ATTI

Spor Toto Süper Lig’in 5'inci haftasında deplasmanda oynanan Elazığspor karşılaşmasında penaltıdan gol kaydeden Pinto, o karşılaşmanın ardından 3 ay sonra Ziraat Türkiye Kupası A Grubu ilk maçında 1461 Trabzon karşılaşmasında gol atma başarısı gösterdi. Bu sezon resmi karşılaşmalarda 7'inci golünü kaydeden Pinto geçtiğimiz sezon ise 20 maçta 14 kez rakip fileleri havalandırmıştı.


EK(CE/AÖ)