Vodafone tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen, ilk kez 10 ilde 'Şehrin için Oyna' sloganıyla düzenlenen Football Cup’ın tanıtım toplantısı Trabzon’da yapıldı. Toplantı açılışında konuşan Vodafone Türkiye Pazarlama Direktörü Lütfullah Kitapçı, şirket olarak spora önemli yatırımlar yaptıklarını, son olarak da Avrasya Maratonu’na isimlerini verdiklerini hatırlattı. Kitapçı, "Futbol turnuvamız da bunlardan biri. Bu yıl 10 ile yaygınlaştırdık ve futbolun adeta yaşam biçimi olduğu Trabzon da bu iller arasında yer aldı" dedi.

TSYD Trabzon Şube Başkanı Cevat Kol tarafından Vodafone’un turnuva yüzü olan Pascal Nouma ve Lütfullah Kitapçı’ya Trabzonspor kaşkolu hediye edildi. Trabzonspor kaşkolunu öpen Nouma, "Beşiktaş’ta oynarken Trabzon’la ilgili güzel anılarım var. Trabzon’da futbolun çok sevildiğini tribün coşkusundan anlayabiliyordum. Trabzonspor’u çok sevdiğimi şuradan anlayabilirsiniz; size hiç gol atmadım" diye espri de yaptı.

GENÇ FUTBOLCULARLA BİR ARAYA GELDİ

Vodafone Football Klinik etkinliği kapsamında bir halı sahada 13 yaş altı futbolcularla bir araya gelen Pascal Nouma, deneyimlerini aktardı. Eğitimin önemini anlatan Nouma, "Ben lise mezunuyum. Eğitimime devam etmediğim için pişmanım. Hepiniz futbolcu olacaksınız diye bir şart yok. İçinizden belki bir kaçınız profesyonel olabileceksiniz. Bu nedenle eğitiminizi tamamlayın" dedi. Nouma, daha sonra genç oyuncularla antrenman yaptı.

"FİNANSAL SORUN BEŞİKTAŞ’I HIRSLANDIRDI"

Nouma, Beşiktaş’ın finansal kriz ile karşılaştığı sezonda başarılı sonuçlar almasıyla ilgili olarak, "Bu tip olaylar bir sürü kulübün başına gelebilir. Bu tip olaylarda oyuncular daha fazla hırslanabilir, daha yüksek performans gösterebilir. Şu anda Beşiktaş da bunu yapıyor. Sahaya çıktıkları zaman para sorununu düşünmüyor" dedi. Nouma, büyük takımların ligdeki şanslarıyla ilgili olarak şöyle konuştu:

"Lig başında Galatasaray, Fenerbahçe, Trabzonspor gibi takımların çok fazla maç oynayacaklarını, Özellikle Galatasaray’ın çok fazla maç oynayacağı için yorulacağını düşünüyordum. Fakat Beşiktaş’a baktığınız zaman sadece lige konsantre. Bu yüzden Beşiktaş’ın işinin biraz daha kolay olduğunu düşünüyordum. Şans veriyordum. Hala böyle düşünüyorum."

Türk takımlarının Avrupa’daki başarısına sevindiğini vurgulayan Nouma, Beşiktaş’a teknik direktör olma hayali olup olmadığıyla ilgili soruya şu yanıtı verdi:

"Teknik direktör olmak için yaşım erken. Daha 40 yaşındayım. İstanbul’daki futbol okullarımda genç çocuklarla birlikte oluyorum. Ben de tecrübe kazanıyorum. Beşiktaş’a teknik direktör olma gibi bir hedefim yok. Beşiktaş’ta belki bir ilk yaşandı. Beşiktaş’ın ilk yabancı kongre üyesiyim. Bundan da mutluyum."


ÖA(TM/AÖ) FOTOĞRAF