Universum Boks Kulübü tarafından düzenlenen galada ringe çıkan Avni Yıldırım rakibi Dominik Ameri’yi puanla yendi. 

Bir süre önce ABD'nin Florida eyalaetinde süperstar "Canelo" Saul Alvarez (31 / Meksika) ve Jack Cullen'a (27 / İngiltere) karşı aldığı sert yenilgilerin ardından Hamburg'a taşınan 72,6 kilo da orta sıklet boksörü Avni Yıldırım, rakibi Dominik Ameri'yi puanla yenerek boks kariyerine yeniden başladı.

DÜNYA ŞAMPİYONLUĞU SÖZÜ: KEMERİNİ BEN GÖTÜRECEĞİM

Aynı günde toplam 10 boksörün değişik saatlerde ringe çıktığı akşama Avni Yıldırım'ın başarısı damga vurdu. Sonuca sevinen Universum Kulübü başkanı İsmail Özen-Otto (40) ''Avni inandığımız ve güvendiğimiz bir boksördü ve bugün de burada bunu kanıtladı'' diye konuştu.

Hakkında Türkiye'de tutuklama kararı olduğu belirtilen İsmail Özen-Otto'nun Bild gazetesine yaptığı açıklamada "Avni Yıldırım dünya şampiyonu olursa, kemerini onunla birlikte Türkiye'ye ben götüreceğim" şeklindeki iddialı sözü dikkat çekti.

Maçta uzaktan kumandalı arabalar ile protesto Maçta uzaktan kumandalı arabalar ile protesto

İki yıl önce Türkiye’de hakkında açılmış bir soruşturma kapsamında ‘Türkiye’de tutuklama kararın var’ gerekçesiyle pasaportuna Hamburg Konsolosluğu'nda el konulan İsmail Özen, 2012 yılında 76 kilo da Almanya Şampiyonu olmuştu.

Gala sonrası konuşan Yıldırım, ''Bana destek veren başta Universum Kulübü başkanı İsmail Özen-Otto ile Menajer Ahmet Öner’e teşekkür ediyorum'' dedi.

Menajer Ahmet Öner (49) de Avni'ye güvendiğini ve ondan bu sonucu beklediğini dile getirdi. Öner, ''Bizim Avni ile hedefimiz dünya şampiyonluğu ve bu yolda emin adımlarla ilerliyoruz'' şeklinde konuştu.