Fenerbahçe'nin transfer listesinde yer alan Türk asıllı Alman oyuncu Mesut Özil, sosyal medya hesabı Twitter'dan taraftarların sorularını yanıtladı.

Mesut Özil'e gelen sorular ve yanıtlardan bir bölümü şöyle:

Soru: Arsenal'de oynadığın dönemde beraber oynadığın en iyi 11?

M.Ö.: Ospina - Sagna, Koscielny, Mertesacker, Kolasinac - Cazorla, Ramsey - Serge Gnabry, Özil, Alexis Sanchez - Aubameyang

Mesut Özil canlı yayında 'Kadıköy' dedi

Soru: İstanbul da en sevdiğin semt hangisi?  (Göz kırpma)

M.Ö:  Kadıköy (el kaldırma işareti)

Kadıköy Belediyesi'nden Mesut Özil'e yanıt: 

"O zaman Boğa'da buluşur muyuz?"

"Arsenal'e katılma kararımdan asla pişman olmadım"

Soru: Arsenal'de oynamaktan zevk aldın mı?

M.Ö.: Tabii ki.. Şimdiye kadar pek çok iniş ve çıkış oldu, ama sonuçta Arsenal'e katılma kararımdan asla pişman olmadım. Dürüst olmak gerekirse, şubat ve mart 2020'deki korona molasından önceki son birkaç oyun gerçekten çok eğlenceli geçti. O zamandan çok keyif aldım ve gerçekten çok olumlu bir yolda olduğumuzu düşündüm. Ama sonra maalesef işler değişti.

Schalke'yi reddetti

Soru: Sezonun geri kalanı için yardım etmek için Schalke 04'e gidebilir misin? Seni orada görmeyi çok isteriz.

M.Ö.: Sead Kolosinac'tan şovu çalmak istemem. Hayır, dürüst olmak gerekirse Schalke'ye her zaman sempati duyacağımve onlara kalbimin derinliklerinden en iyisini diliyorum. Ama şu anda benim için seçenek değil.

"Fenerbahçe Türkiye'nin en büyük kulübü"

Soru: Mesut gençliğinden beri Fenerbahçe'yi neden seviyorsun? Sizi Fenerbahçe taraftarı yapan en önemli şey nedir?

M.Ö.: Ben Almanya'da Fenerbahçe taraftarı her Alman-Türk vatandaşı bir Türk takımını destekliyor. Benimki Fenerbahçe idi. Fenerbahçe, İspanya'daki Real Madrid gibi. Ülkenin en büyük kulübü.

Dünyanın en iyi savunma oyuncusu Ramos

Soru: Sergio Ramos, tarihin en iyi savunucuları arasında olacak mı? Ben öyle olduğunu düşünüyorum.

M.Ö.: Evet, on yılı aşkın süredir dünya klasında oynuyor ve oyunun lideri oldu. Onun hırsı ve kazanma arzusu inanılmaz. Benim neslimde dünyanın en iyi savunmacısı olduğunu söyleyebilirim.

Soru: Emile Smith Rowe hakkındaki görüşün?

M.Ö.: Son birkaç maçta 10 numara olarak fark yarattı - onun için gerçekten mutluyum... ve  10 numara ile oynamanın bugünün futbolunda hala mantıklı olabileceğini gösterdi.

"Wenger, kariyerimde büyük saygı duyduğum özel bir hoca"

Soru: Wenger'i özlüyor musun?

M.Ö.: Arsene Wenger, kariyerimde büyük saygı duyduğum özel bir hoca. Çok sayıda unvanı olan harika bir teknik direktör. Hepsinden önemlisi, o harika ve samimi bir insan. En büyük Arsenal başarılarmı onunla ilişkilendiriyorum. Onunla geçirdiğim zamanı her zaman olumlu hatırlayacağım.

Soru: Ronaldo mu, Messi mi?

M.Ö.: Messi, şimdiye kadar İspanya'daki en iyi futbolculardan biri olduğunu kanıtladı, ancak Ronaldo oynadığı her ülkede her zaman en iyisiydi!

"Alman Milli Takım ile oynarken birçok harika anım oldu"

Soru: Alman Milli Takımı'ndan atıldığına göre, onlar için oynadığına pişman mısın, yoksa o anılar ve o Dünya Kupası seni hala gülümsetiyor mu?

M.Ö.: Elbette Milli Takım ile oynarken birçok harika anım oldu.  Brezilya'da Dünya Kupası'nı kazandık ve Alman futbolu için harika bir dönemin parçasıydık. Almanya için oynadığıma pişman olduğumu asla söylemem. Nasıl bittiği hakkında çok şey söylendi ve bu karardan pişman değilim. Hayatta devam ediyorsunuz ve geçenlerde Almanya Federasyon Başkanı Fritz Keller'den o sırada meydana gelen tüm sorunları ele alan güzel kişisel bir mektup aldığım için minnettarım.