Olayın meydana geldiği andan itibaren Emniyet Müdürlüğü'nün failleri ortaya çıkarabilmek için çok yoğun bir çaba sarfettiğini belirten Akın Çiçek, soruşturmanın devam ettiğini vurgularken şöyle konuştu:

"Orada bulunan 61 plakalı bir aracın taşlanması, akabinde tesadüfen aynı zamanda geçen Orduspor kafilesiyle karşılaşması sonucu oluşan münferit bir olay. Özellikle kamuoyundan şunu bekliyoruz. Bugün birçok kuruluş yazılı kınama yaptılar. Ziyaretler teknik heyetimize tekrar bu olayı hatırlatıyor. Teknik direktörümüz Hector Cuper'in özellikle ricası bu olayın kısa bir sürede kapanması, unutulması. Bu olayın geride kalmasını sadece futbol konuşulmasını istiyor. Trabzonspor maçını unutarak hafta sonunda yapacağımız Kasımpaşa maçını düşünüyoruz."

ORDUSPOR TARAFTARI BÜYÜKTÜR

3-5 kişinin yaptığı saldırıyı bütün Orduspor taraftarına mal etmenin yanlış olacağınada dikkat çeken Akın Çiçek, Kasımpaşa maçı için İstanbul'da yaşayan Ordulular'dan destek isterken de şunları söyledi:

"İstanbul'da ve Marmara'da yaşayan binlerce vatandaşımız ve biz inanıyoruz ki Kasımpaşa maçında dolu tribünlerde Orduspor'u destekleyecek. Trabzon maçındaki gibi güzel oyunu Kasımpaşa maçında puan ve puanlarla sonuçlanması anlamına gelecektir. Bugün taraftarlarımız buluştular ve Tahıl pazarında açıklama yaptılar. Taraftarlarımıza da teşekkür ediyoruz. Biz 3-5 kişinin yaptığı çirkin olayları bütün taraftarlarımıza mal etmiyoruz. Orduspor taraftarı büyüktür. Orduspor taraftarı her zaman centilmen olmaya çalışmıştır. Geçen sene bu taraftarın fair-play da ikinci olduğunu unutmayalım. Şu anki tek hedefimiz Kasımpaşa maçında puan ve puanlarla ayrılmak."

MONJE'NİN DURUMU İYİ

Saldırı yüzünden telefon edip destek olan kişi kuruluşlarada teşekkür eden Akın Çiçek, açıklamasını şöyle tamamladı:

"Biran önce olayı sonuçlandıralım. Olayın ardında asıl bir sıkıntılı durum var ise onuda araştırarak bulalımki kamuoyu aydınlansın. Bu konuda ben Emniyet Müdürlüğü'nün bunu en iyi şekilde yapacağına inanıyorum. Bundan sonraki maçlarımızda da her türlü sonucu düşünerek önünde arkasında eskortlarla giden bir Orduspor bekliyoruz. Yaralanan Monje'de olayı unutmak istiyor. Sağlık durumu da iyi."



NK(MS/AÖ) FOTOĞRAF