Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, konuşmasına Orduspor'u tebrik ederek başladı. Orduspor'un çok iyi bir futbol sergilediğini dile getiren Terim, "Biz malesef istediklerimizi yapamadık. İyi oynayamamıza rağmen çok pozisyonlar bulduk. Bizim o tempolu iştahlı oyunumuzu sahaya yansıtamadık. Orduspor ise 90 dakika mücadeleyi hiç bırakmadılar. Özellikle Hasan Kabze ve Yiğit ve Stancu'yu tebrik ediyorum. Galatasaray terbiyesi içerisinde nasıl oynamaları gerekirse öyle oynadılar" dedi.

Karşılaşma içerisinde skoru değiştirmek için hamleler yaptığını söyleyen Fatih Terim, "Bazen ne yapsanız doğru olmayabilir. Futbolun doğruların yerine getirmediğiniz zaman futbolda size doğruları vermez. Benim takımım iştahlı ve isteyen bir takım. Böyle oynamıyorsak o zaman futbolun doğruları bize dönmez. Bazen ne yapsanız olmaz. Deplasmanda çok pozisyon bulmamıza rağmen biz doğruları yerine getiremedik" diye konuştu.

BRAGA MAÇINA DEĞİŞİK KADRO

Hamit'in sakatlanmasının hesaplarında olmadığını belirten Terim, Braga maçında değişik bir kodro sahaya sürebileceğini söyledi. Terim, "Hamit Braga maçına yetişir mi bilmiyorum. Hasar tespitimizi yarın yapacağız. Fiziki ve psikolojik hasar var. Ben her şeyde hayır arayan bir kişiyim. Bunda da bir hayır vardır. Sonuç itibariyle değişecek oyuncular olacaktır. Umut edirim bu bizi hayırlara götürür. Burdan çıkaracağımız dersler ve mesajlar olmalıdır. Galatasaray bizim hiç beğenmediğimiz maçta bile 7-8 pozisyona giriyorsa bu önemli bir şeydir. Bunu ligde telafi edebiliriz. Ama şampiyonlar liginde çok kritik bir maç oynayacağız" dedi. Futbolcu seçimleri hakkındaki soruya da cevap veren Terim, Umut'u riske etmek istemediğini söyledi.

ORDUSPOR İYİBİR TAKIM

Fatih Terim, "Orduspor iyi bir takım olduğunu oyuncularıma söyledim. Dikkat edilmesi gereken bir takım olduğunu anlattım. Büyük mücadele verdiler ve hak ettiler. Onları tebrik ediyorum. Hakemleri de tebrik ediyorum. Onlarda çok iyi maç yönettiler. Bazen mağlubiyetler sizi çok önemli başarılara götürebilir. Şuanda Ordu ikinci sıradalar demek ki arkamızda Ordu var" diyerek espri yaptı.

Fatih Terim asılsız transfer haberlerinin oyuncularının moralini bozduğunu dile getirdi.

 

İA (İS/RT)