Bugün Balıktaşı Hotel'de gerçekleştirilen Orduspor Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı'na eski başkan ve yöneticiler ile delegeler katıldı. Çoğunluğun sağlanmasının ardından gerçekleştirilen genel kurula tek listeyle gidildi. Gündeme alınan tüm maddeler görüşülüp oy birliğiyle kabul edildi.

ORDUSPOR'UN TESİSLERİ İNTER'DE BİLE YOK

Toplantıda söz alan Orduspor Kulüp Başkanı Nedim Türkmen, "Taraftarıyla, kentiyle, sivil toplum kuruluşları bir bütün olan kentin herşeyi yapması mümkün. Orduspor'da tüm tesislerimizi yeniledik. Sonuçta Hector Cuper bile, İnter'de böyle bir tesis yok diyor. Bizim için bundan büyük bir reklam olamaz. Bir bir oyuncuya 1 milyon euro veriyorsak, o oyuncu en iyi yerlerde yaşamalı. Futbolcuya bir işçi olarak bakmıyoruz. Çünkü ona bu imkanları sunduğunuzda, çok daha büyük bir verim alıyorsunuz. Anlayışımız bu çerçevede. Orduspor'u bir dünya kulübü yapmak istiyoruz. Sadece futbol kulübü değil spor kulübü olacak" dedi.

ARSENAL İLE ANLAŞTIK

Özellikle alt yapı konusunda daha da profesyonelleşmek adına İngiltere'nin ünlü Arsenal Kulübü'yle anlaştıklarını belirten Başkan Nedim Türkmen, "Arsenal Kulübü, Süper Lig takımları arasında bizi seçmiştir" dedi. Türkmen konuşmasını şöyle sürdürdü: "Uluslararası alanda da yakında Arsenal Kulübü ile bir anlaşmamız olacak. Ordu'nun çocukları için çok önemli bir alt yapı olacak. Biz de Ordu'nun çocukları oynasın isteriz. Hep bunun bilincindeyiz ama Türkiye'de bu 3-4 takım dışında gerçek bir alt yapı yok. Arsenal Kulübü, Süper Lig takımları arasında bizi seçmiştir. Önümüzdeki hafta anlaşmamızı paraf edeceğiz ve ondan sonra Ordu inşallah futbolcu yetiştiren bir şehir olacak."

ORDUSPOR, 3 YILDA 100 MİLYON DOLARLIK BİR KULÜP OLACAK

Başkan Nedim Türkmen, 3 yıl sonunda toplam değeri 100 milyon dolar olan bir kulüp olacaklarını belirterek, bir bütçe çıkardıklarını söyledi. Türkmen, "3 yıllık bir bütçemiz var. Süper Lig'le beraber bütçelerimiz büyüyor. Bundan da çok mutlu oluyoruz. 3 yılın sonunda halka açılmayla birlikte herşeyi bitirirsek, belki de Orduspor, bizimle 7-8 yılın sonunda değeri 500 milyon dolar olan bir kulüp olacak. Gelecek 3 yılda Orduspor'u Türkiye'de Avrupa kupalarında temsil eden bir kulüp haline getireceğiz. Bunu ben size taahhüt ediyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından tek liste için oylar kullanıldı. Delegelerin tümünün oyunu alan Başkan Nedim Türkmen'in 2 kardeşinin de yer aldığı yeni yönetim kurulu ise şu isimlerden oluştu: Uğurcan Ataoğlu, Adem Türkmen, Akın Çiçek, Coşkun Memiş, Ergin Başyazgan, Hakan Şahin, Tamer Aktaş, Seyit Ali Gündoğdu, Levent Yıldırım, Murat Gürsoy, Ömür Köleoğlu, Orkun Elibol, Hasan Çebi, Tahsin Türkmen ve Başar Asmaz.


EK(İS/Aİ) (FOTOĞRAF)