"OYUNCU YANLIŞ YAPMIŞTIR VE YANLIŞINI ANLAYIP TÜM CAMİADAN ÖZÜR DİLEMİŞTİR"

Culio, maç sonrası sezon bitiminde Galatasaray'a dönmek istediğini ve bu sebepten dolayı Galatasaray maçında oynamamasının daha iyi olacağını açıklamıştı. Bu açıklama ile başlayan süreç, Culio'nun sözleşmesinin feshedilmesi ile sona erdi. Orduspor Başkanı Nedim Türkmen, son günlerde yaşananları ve konu ile ilgili son durumu DHA'ya şöyle anlattı:

"Biz Orduspor olarak 45 yaşında bir kulübüz ve 26 yıl sonra çıktığımız Süper Lig'in kıymetini bilmeye çalıştık. Bizim için bu sezon ilk hedef ligde kalmaktı. Bunu da başardık. Hala matematiksel olarak Play-Off şansımız var. Son derece önemli iki maçımız var. Galatasaray ve Trabzonspor ile oynayacağız. Biz akıllı transferler yapmaya çalıştık. Yabancı oyunculardan en çok verim alan takımız. Türkiye'yi tanıyan Culio ve Stancu gibi oyuncuları almamızın başarımızda etkisi oldu. İkinci yarıda da hocamız Hector Cuper bize katkı sağladı. Türk toplumu maalasef polemik ile besleniyor. Oyuncu Gençlerbirliği maçından sonra bir açıklama yaptı. 'Ben Galatasaray'a döneceğim ve bu maçta oynamak istemezdim, ama profesyonelim' dedi. Bu durum bir Avrupa ülkesinde olsaydı normal karşılanabilirdi. Ancak 3 Temmuz'dan bu yana yaşadığımız süreç göz önünde bulundurulursa hiç yapılmaması gereken bir açıklamaydı. Orduspor Kulübü olarak bu açıklama sonrası bir şey yapmalıydık. Futbolcuyu oynatsak bir dert, oynatmasak bir dert. Zaten oyuncu daha önce haziran ayında Galatasaray'a döneceğim demişti. Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim de 'Ben bu oyuncuyu Haziran'da istiyorum' dediği için biz sözleşmesini feshettik. Aynı zamanda yaptığı davranış disiplin talimatlarının 60. maddesine aykırı bir davranıştı. Bizim açımızdan olay budur. Oyuncu yanlış yapmıştır ve yanlışını anlayıp tüm camiadan özür dilemiştir. Culio bizim oyuncumuzdu. Satın alma yükümlülüğümüz vardı. Ancak Fatih Terim oyuncuyu gönderdiğine pişman olduğu için takıma geri almak istedi. Biz de Haziran'da oyuncuyu geri yollayacaktık. Ancak bizim para ödememek için böyle bir şey yaptığımız şeklinde suçlamalar bizi üzdü. Bu asla söz konusu değildir. Zaten oyuncu dönecekti. Böyle bir durumda bizim eylemde bulunmamızın anlamı yoktu. Ayrıca bu sene Galatasaray'a 700 bin Euro kiralama bedeli ödedik iki oyuncu ile ilgili olarak. Culio ile anlaşmamızın yüzde seksenini yerine getirdik. Geri kalanını da yapacağız. Burada önemli olan ahlak... Türkiye'nin bu sürecinde Orduspor'un oynamak istemiyorum diyen bir futbolcuyu oynatması doğru olmazdı. Bizim Galatasaray ile hiç bir problemimiz olmadı ve olmaz. Biz haklı olduğumuzu ifade etmek için sesini yükseltmeye, insanlara hakaret etmeye ihtiyaç duyan bir camia değiliz. Biz belgelerle konuşuruz."

"SİZİN BÜYÜK TAKIM OLMANIZ, HER KONUDA DÜDÜĞÜ SİZİN ÇALACAĞINIZ ANLAMINA GELMEZ"

Başkan Türkmen, daha önce yaptığı açıklamaların da çok konuşulmasını nasıl değerlendirdiği sorusuna, şu cevabı verdi:

"3 Temmuz'dan bu yana bazı doğruların söylenmesi gerekiyordu. Anadolu kulüplerinin hiçbir söz hakkı yok bu ülkede. Bizler birer garnitür olarak kullanılıyoruz. Konu mankeni olarak görülüyoruz. Ancak benim Orduspor Kulübü olarak bu konuda söyleyecek çok sözüm var. Biz de Türk sporuna hizmet ediyoruz. Bizim de doğrularımız var. Bunları ifade etmemiz gerekiyor ve kendimizi ifade ediyoruz. Kendimizi ifade etmemiz farklı yorumlanıyor. Siz kimsiniz, size ne oluyor tepkisi alıyoruz. Bu ülkede sadeca dört takım yok. 126 takım var. Türk futbolundaki olumsuzluktan en çok biz etkileniyoruz. Dolayısıyla hakkımı savunmanın eleştirilecek yanı yok. Bu tür durumlara alışılmadığı için söylediklerimiz başka anlamlandırılıyor. Söylediğimiz her şey doğrudur. 26 Ocak'ta eksi puan ile bu işi çözelim dedik, çözülmedi. Hala süreç devam ediyor. O gün yapılsaydı süreç bitecekti. Bir konuda görüş açıklamak için birilerinden izin mi almamız gerekiyor? Türkiye alışacak. Nedim Türkmenlerin sayısı çoğalacak ve bu duruma alışılınacak. Sizin büyük takım olmanız, her konuda düdüğü sizin çalacağınız anlamına gelmez. Bizim mücadelemiz budur."


ÖÖ(OS/FG)