* Orduspor bu sezon kendi sahasında büyüklerle oynadığı hiçbir karşılaşmayı kazanamadı. Mor beyazlı takım Galatasaray’a 2-0 yenilirken, Beşiktaş ve Fenerbahçe ile 1-1 berabere kaldı.

* İlk maçta kendi sahasında Orduspor'u 4-0 yenen Trabzonspor, bu sezon Karadeniz takımlarıyla deplasmanda oynadığı maçlarda başarılı olamadı. Karabük’e 2-1 yenilen bordo mavililer, Samsunspor ile de 1-1 berabere kaldı.

* Trabzonspor’da Olcan ve Vittek, Orduspor’da da Fatih Tekke, Stancu ve Sedat Bayrak sakatlıkları nedeniyle takımda yer almadı.

* 18 derecede sıcaklıkta oynanan karşılaşmayı 10 bin dolayında Orduspor taraftarı ile yaklaşık 800 Trabzonspor taraftarı izledi. Stat çevresindeki evlerin balkon ve terasları maçı seyretmek isteyen futbolseverlerle doldu.

* Karşılaşmada yaklaşık 800 polis ve özel güvenlikçi görev yaptı. 

* Kente dün akşam gelen Trabzonspor geceyi Anemon otelde geçirdi. Bugün saat 14.00'te maçın oynanacağı stada gelen Trabzonspor, karşılaşmanın başlamasına 45 dakikada sahaya çıkıp ısındı. Bordo mavili taraftarlar futbolculara sevgi gösterisinde bulundu.


EK(İS/Aİ)