Onların Cristiano Ronaldo’su varsa bizim de Aslan gibi Burak Yılmaz’ımız var

Şampiyonlar Ligi’nin 3 kralı arasındaki ikiliden Burak, 85’te 1, Ronaldo ise 90 dakikada 1 gol atıyor. 6’da 6 yapan milli forvet bugün gol atarsa Devler Ligi tarihinde üst üste 7 maçta gol sevinci yaşayan tek oyuncu olacak



 REAL Madrid ile G.Saray arasında bugün oynanacak çeyrek final mücadelesi Şampiyonlar Ligi’nin Messi ile birlikte gol krallarından olan Burak Yılmaz ile Ronaldo’yu karşı karşıya getirecek. G,Saray adına bu sezon 31 resmi maçta 26 gol atan Burak, Şampiyonlar Ligi’ndeki son 6 maçında ise 8 kez ağları havalandırarak bu sezonun en skorer oyuncusu oldu. Devler Ligi’nde üst üste 6 maçta gol atarak bu alanda Chamakh ile zirvede yer alan milli yıldız bugün Bernabeu’de Real Madrid’e karşı gol bulması hâlinde Şampiyonlar Ligi tarihinde üst üste 7 maçta gol sevinci yaşayan tek oyuncu olacak.

BURAK KAFASINI KULLANDI
ŞAMPİYONLAR Ligi’nde Burak gibi 8 golü bulunan Cristiano Ronaldo ise bu organizasyonda çıktığı son 15 karşılaşmada 17 kez rakip ağları sarsmayı başardı. Real Madrid kariyeri boyunca Bernabeu’deki 93 maçta 105 gol atan Portekizli yıldızın bu performansına karşın Burak, Devler Ligi arenasında Real’li yıldızını bazı istatistiklerde geride bıraktı.
ÖRNEĞİN geride kalan 8 maçta 677 dakika sahada kalan Burak 85 dakikada 1 gol kaydetti. Ronaldo ise takımının tüm maçlarında 90 dakika sahada kaldı ve 90 dakikada 1 gol ortalamasına ulaştı.
Bu sezon toplamda 41 isabetli şut atan Cristiano Ronaldo yüzde 72 gibi çok yüksek bir oran tutturdu. Burak Yılmaz ise 18 isabetli şut ve yüzde 60’lık oranla 5. sırada yer aldı.
BURAK 8 golün 4’ünü kafayla atarken turnuvanın çeyrek final maçları öncesi en çok kafa golü atan oyuncusu oldu. Ronaldo ise sadece 1 golünü kafayla attı. Penaltıdan golü bulunmayan iki oyuncu da iç sahada 3’er kez gol sevinci yaşarken, deplasmanda ise 5’er gol kaydetti. Ronaldo bu sezon resmi maçlarda takımı adına 44 gol kaydetti. Cristiano Ronaldo maç başına 1 gol ortalamasına ulaşırken Burak Yılmaz 31 resmi maçta 26 gol atıp maç başına 0,84 gol ortalamasına ulaştı.