FENERBAHÇE TEKNİK DİREKTÖRÜ KOCAMAN: "KAZANARAK AYRILMAK HEM BENİ, HEM FUTBOLCULARIMI, HEM DE FENERBAHÇE AİLESİNİ ÇOK MUTLU ETTİ"


OLYMPIQUE MARSİLYA TEKNİK DİREKTÖRÜ BAUP: "BİZİM İÇİN TAM BİR HAYAL KIRIKLIĞI OLDU"


Uğur DEMİRKIRDI/MARSİLYA,


Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, UEFA Avrupa Ligi (C) Grubu'nda Olympique Marsilya'yı 1-0 mağlup ettikleri maçın ardından düzenlediği basın toplantısında, karşılaşmadan galip ayrılmalarının önemli olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Dünkü basın toplantısında da söylemeye çalıştığımız gibi, temel amacımız buradan turu garantileyerek dönmekti. 1 puanla da olabilirdi, 3 puanla da olabilirdi. 3 puanın getireceği bir avantaj vardı, grup birinciliğini garantileyecektik. Bu da son hafta için bize ekstra bir avantaj sağlayacaktı. Bundan sonraki tur için de torba avantajı sağlayacaktı. Kazanarak ayrılmak hem beni, hem futbolcularımı, hem de Fenerbahçe ailesini çok mutlu etti. Maçın ilk yarısına son derece iyi başladık. Ancak ilerleyen dakikalarda nispeten Marsilya iyi göründü. Sonuçta galibiyetle ayrılmak, grup birinciliğini garantileme açısından, moral açısından çok önemliydi. Son derece mutluyum."

Bir gazetecinin, "'UEFA'ya alınmayacak' denen Fenerbahçe, bugün UEFA'da finale doğru ilerliyor" şeklindeki ifadesi üzerine Kocaman, "İyi bir puanlama yakaladık. Galibiyetler iyiydi, bunu biraz daha iyi oyuna götürürsek Avrupa Ligi için çok daha güçlü bir istek durumu olduğunu söyleyebiliriz. Ekstra bir hafta kazandığımızı söyleyebilirim. Son maçlar hem uluslararası karşılaşma olması açısından, hem de ciddi hazırlık olarak görünmesiden dolayı Borussia Mönchengladbach maçında daha az süre alan oyuncu arkadaşlarımızı bu maçta görmek amacım" şeklinde konuştu.


Fenerbahçe'nin Hollandalı futbolcusu Dirk Kuyt, elde ettikleri 13 puanın etkileyici olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Olympique Marsilya'ya karşı kendi sahalarında galip geldik. Bu başarılması kolay bir şey değil. Ben daha önceden de biliyorum. Birçok takım burada kazanamadı. Bu sonuçla son derece mutluyuz. Daha önemlisi 13 puana ulaştık. Bu gerçekten etkileyici bir şey. Avrupalı birçok takım bunu başaramazdı."

Kuyt, Fenerbahçe gibi bir takımda oynamanın eleştirileri de yanında getirdiğini vurgulayarak, "Eleştiriler her zaman olur. Çünkü insanlar sizlerden her maçı kazanmanızı bekler. Başlangıçta bazı sorunlarımız oldu. Bir takım oluşurken bunlar normaldir. Bence şu an herkes görebiliyor. Fenerbahçe oynadığı her oyunda daha da güçleniyor. Son 6 maçın 5'ini kazandık. 10 kişiyle de Eskişehirspor karşısında beraberlik aldık. Bu da galibiyet sayılır benim için. Bundan daha fazla kalitemiz olduğunu da biliyoruz" dedi.

Fenerbahçe'nin galibiyet golünü atan Bekir İrtegün ise, "Bizim için alınacak beraberlik veya galibiyet çok önemliydi. Bu maç temposunda Mönchengladbach karşısına rahat çıkmak istiyorduk. Bunu da başardık. Gol için de çok mutluyum" diye konuştu.

Yobo ve Sow da bir puanın kendileri için yeterli olduğunu, ancak 3 puan alarak çok iyi bir sonuç elde ettiklerini söylediler.

OLYMPIQUE MARSİLYA TEKNİK DİREKTÖRÜ BAUP: "BİZİM İÇİN TAM BİR HAYAL KIRIKLIĞI OLDU"

Olympique Marsilya Teknik Direktörü Elie Baup, Fenerbahçe'ye karşı mağlubiyetin tam bir hayal kırıklığı olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Bizim için tam bir hayal kırıklığı oldu. İkinci yarıda oyunun kontrolü tamamen bizdeydi ve gol pozisyonlarımız vardı. Konsantrasyon eksikliğimizden maçı kaybettik."

Fransız teknik adam, maçta yaşanan olaylarla ilgili de, "Biz tamamen sahaya konsantre olmuştuk. Ama olayların daha da büyümesini önledikleri için polise teşekkür etmek lazım" dedi.


ud (os/fg)