THY Euroleague Final Four final maçında son şampiyon Olympiakos ile Real madrid, Londra'daki O2 Arena'da karşı karşıya geldi.

Olympiakos, ilk çeyrekte 17 sayı geriye düştüğü maçı Spanoulis ve Acie Law'un skorer oyunuyla 100-88 kazandı. Geçtiğimiz sezon İstanbul'un ev sahipliği yaptığı Final Four organizasyonunda CSKA Moskova'yı mucizevi bir şekilde geriden gelerek mağlup eden ve şampiyon olan Olympiakos, İspanyol ekibini de aynı şekilde yenerek üst üste ikinci kez THY Euroleague şampiyonluğuna ulaştı. Yunan ekibi toplamda ise üçüncü kez zafere ulaştı.

Olympiakos, 2005 yılında üst üste ikinci kez şampiyonluk sevinci yaşayan Maccabi Electra'nın ardından bu başarıyı tekrarlayan ikinci takım oldu.

Real Madrid, karşılaşmaya hücumda çok hızlı başladı. İspanyol ekibi ilk 4 dakikalık bölümü 8-4 önde geçti. Olympiakos savunmasını aşmakta zorlanmayan Real Madrid skoru 15-5 yaparak farkı çift hanelere taşıdı. Rudy Fernandes'in üst üste kaydettiği sayılarla arayı açmaya devam eden Real Madrid, ilk çeyrekte son 3 dakikaya 20-7 üstün girdi. Hücum etmekte çok zorlanan Olympiakos karşısında kolay basketler bulmaya devam eden Real Madrid ilk çeyreği 27-10 önde kapattı.

Olympiakos ikinci çeyreğe Antic'in 3 sayılık basketiyle girerek moral buldu. Real Madrid yaptığı top kayıplarıyla hücumlardan boş dönerken, üst üste sayılar bulan Olympikaos 8-0'lık bir seri yakalayarak skoru 27-18 yaptı ve farkı tek hanelere indirdi. Yunan ekibi farkı 3 sayıya kadar indirse de Real Madrid, rakibinin öne geçmesine izin vermedi ve soyunma odasına da 41-37 üstün gitti.

Karşılaşmanın ikinci çeyreği karşılıklı basketlerle başladı. Hücumda Spanoulis'in de devreye girerek üst üste iki 3 sayılık basketbol bulmasıyla Olympiakos 45-43 öne geçti. Rudy Fernandes ve Sergio Llull'u hücumda yavaşlatan Olympiakos arayı açmaya başladı ve skoru 52-46 yaparak 6 sayılık avantaj yakaladı.

Yunan ekibine tam saha baskı yaparak karşılık vermek isteyen Real Madrid, arayı kapattı ve üçüncü çeyreğin bitimine 3 dakika kala Rudy Fernandez'in 3 sayılık basketiyle 56-55 öne geçti. Son çeyreğin son bölümünde iki takım da skor üretmekte zorlanırken, takımlar son çeyreğe 61-61 eşitlikle girdi.

Son çeyreğe hücumda daha etkili başlayan taraf Olympiakos oldu. Acie Law ve Spanoulis'in üst üste kaydettiği basketlerle oyuna ağırlığını koyan Yunan ekibi, skoru 70-62 yaparak 8 sayılık bir avantaj yakaladı. Real Madrid dış atışlarla farkı 3 sayıya indirmeyi başardı. Ancak rakibine cevap vermekte gecikmeyen Olympiakos, aranın kapanmasına izin vermedi.

Real Madrid'in üst üste hücumlardan boş dönmesiyle birlikte rahatlayan ve kolay sayılar bulmaya başlayan Olympiakos, son 5 dakikaya 82-70 önde girdi ve farkı çift hanelere çıkardı. Kalan bölümde İspanyol ekibi oyun disiplininden koparken, ipleri elinde tutan Olympiakos salondan 100-88 galip ayrılarak üst üste 2. kez şampiyon oldu.

Olympiakos'ta final four'un "En değerli oyuncu"su seçilen Spanoulis 22 sayı, 4 asist ve 2 ribaundla yıldızlaşırken, Acie Law 20 sayı, 5 ribaund, 5 asistle, Kostas Sloukas da 11 sayıyla galibiyette büyük pay sahibi oldu. Real Madrid'de Rudy Fernandez'in 21 sayı, 3 ribaund, 3 asisti ile Sergio Rodriguez'in 17 sayı, 4 asist ve 3 ribaundu galibiyet için yeterli olmadı.

EN DEĞERLİ OYUNCU SPANOULIS

Geçitiğmiz sezon İstanbul'da Olympiakos'un CSKA Moskova'yı mağlup ederek şampiyon olmasında başrol oynayan Spanoulis, bu sezon da Real Madrid karşısında sergilediği performansla final four'un en değerli oyuncusu seçildi.