Beko Basketbol Ligi’nin 21’nci haftasında kendi sahasında konuk ettiği Antalya Büyükşehir Belediyespor’u 18 sayı farkla 91-72 yenen Olin Edirne, üç haftadır aldığı mağlubiyet serisine de son verdi. 

Olin Edirne teknik patronu Gökhan Taştimur, alınan mağlubiyetlere rağmen takımın çok iyi bir seviyede olduğunu ifade ederek düşme hattından uzaklaşmak istediklerini söyledi.

Geçen hafta oynan Trabzonspor maçını hatırlatan Taştimur, “Geçen hafta takımımızın durumunun üst düzeyde olduğunu söylemiştim. Bunu Trabzon maçında da gördüm ve son derece eğlenerek ve keyif alarak bir maç yönettim. Ama maalesef sonunda faullerden yediğimiz 10 sayı ile maçı kaybettik. Bu maçın ikinci yarısında da 17 sayı fauller sonucu yedik ama fark çok olduğu için bizi fazla etkilemedi. Bu sorunu bir an önce çözmemiz lazım. Herhalde savunmayla ilgili gücümüz bir yere kadar yetiyor. Az oyuncuyla oynamamız da etkiliyor. Ama Trabzon maçındaki o iyi basketbolu bir kez daha sahaya yansıtmamız beni memnun etti. En önemli hedefimiz bulunduğumuz yerden uzaklaşmak ve sezonu olabilecek en iyi yerde bitirmek. Tüm oyuncularımız tebrik ediyorum. Antalya BŞB takımına da kalan maçlarında başarılar diliyorum”

“BEKLEMEDİĞİMİZ BİR MAĞLUBİYET”

Düşme hattında olan Antalya Büyükşehir Belediyespor’un baş antrenörü Dragan Sakota ise Olin Edirne’nin kendilerinden daha iyi oynadığını ve beklemedikleri bir mağlubiyet aldıklarını söyledi. Olin Edirne’nin sert ve iyi savunma yaparak maçı kazandığını ifade eden Sakota, “Kesinlikle bizden daha iyi oynadılar ve hak ettikleri bir galibiyet aldılar. Açıkçası böyle bir farkı beklemiyordum. Ama böyle bir fark oluştu. Bizim için maç içinde iki sorun oluştu. Birincisi rakibimiz çok sert ve çok iyi savunma yaptı. Hücumda bize kolay şans vermediler. Diğer taraftan da onlar hücumda da çok isteklilerdi. Kolay atışlar buldular. İçerden de çok iyi atışlar yaptılar. İlk defa Edirne’de bulunuyorum. Bu taraftarın takımlarının kazanmasında büyü etki yaptığını düşünüyorum. Bildiğim ve gördüğüm kadarı ile deplasman maçlarına da gidiyorlar ve bu takım için çok yararlı. Bu, takımın kendine güven sağlamasına yardımcı oluyor” diye konuştu.

SON DÖRTÜLÜDE SIRALAMA DEĞİŞTİ

Olin Edirne, aldığı galibiyet ile 16 takımlı Beko Basketbol Ligi’nde 27 puanla 13’ncü sırıya yükseldi. Antalya Büyükşehir Belediyespor ise 26 puanda 14 sıraya geriledi. Banvit karşısında kaybeden Trabzonspor 15’nci olarak düşme hattına gerilerken, Bandırma Kırmızı ise ligin son sırasında yer aldı.