Fenerbahçe Ülker, Beko Basketbol Ligi’nin 25’nci haftasında deplasmanda Olin Edirne’yi 33 sayı farkla 48-81 yendi. Maçın ardından konuşan sarı lacivertli takımın teknik patronu Neven Spahija sayı farkının kendisine sürpriz olduğunu söyledi. Takımı maç boyunca gösterdikleri oyundan dolayı oyuncularını tebrik eden Spahija şunları söyledi:

“Takımı tebrik etmek istiyorum, birinci dakikadan sonra dakikaya gösterdiğimiz oyundan çok memnunum. Hem savunma hem de hücum olarak iyi oynadık. Maça gelmeden önce ciddi endişelerimiz vardı çünkü sakat oyuncularımız vardı. Oyuncularımız çok iyi reaksiyon gösterdi. Salondaki atmosfer her zamanki gibi çok güzeldi. Bu kadar çok fark beklemiyordum, kısa pozisyonda 3 tane hazır oyuncu ile geldim buraya bir çok oyuncumuz sakattı. Bizim ciddi endişelerimiz vardı, bizim için burada oynamak her zaman çok zor olmuştur”

“DAHA İYİ OYNAMAK İSTERDİK”

Düşme hattında olan Olin Edirne’nin baş antrenörü Gökhan Taştimur ise hafta içinde Cris Wright’in rahatsızlandığını ve sezonu kapattığını söyledi. Bunun takım üzerinden büyük bir etkisi olduğunu kaydeden Taştimur, “Bugün, dünden başlayan iyi gitmeyen bir gün. Basketbol dışındaki geçirdiğimiz Cris Wrihgt’in rahatsızlığı psikolojik olarak etkiledi takımı ve beni. Fenerbahçe’yi tebrik ediyorum. Daha oynamak isterdik, şartlarımızda daha iyi olsun isterdik. Daha ağırlık vereceğimiz maçlar var, o zaman yapacaklarımızı bu maçlarda denememiz gerekiyor. Fenerbahçe ile bir Olin takımı arasındaki kapasite farkını bilmemiz gerekiyor. Geçen yıl başarıları çok erken yaşadık şimdi kabullenemiyoruz ama kabullenmek zorundayız. Biz şu anda düşme potasındaki en avantajlı takımız” diye konuştu.

CHRİS WRİGHT’TA MS ŞÜPHESİ

Olin Edirne’nin geçen yıl Ağustos ayında Amerika’dan transfer ettiği 23 yaşındaki Cris Wright iki gün önceki idman sırasında rahatsızlandı. Hastanede kontrolden geçirilen siyasi oyuncunun Multiple Skleroz (MS) hastası olabileceği ifade edildi. Kesin teşhisin önümüzdeki hafta konacağı belirtilirken, Cris Wright’ın sezonu kapattığı ve kalan maçlarda yer almayacağı ifade edildi.



EÖ(LK/Aİ)