Olin Edirne’den yapılan açıklamada Christopher Wright’ın rahatsızlığına ilişkin MS (Multipl Skleroz) hastalığına yakalandığı ve spor hayatının sona erdiği haberlerine tepki gösterildi. Yapılan yayınların gerçeği yansıtmadığı belirtilen açıklamada şöyle denildi:

"Geçtiğimiz Cumartesi gününden itibaren bir çok yazılı, sanal ve görsel medya organlarında kulübümüz oyuncusu Christopher Wright’ın MS hastalığına yakalandığı ve spor hayatının sona erdiği yolunda gerçeği yansıtmayan haberler yayınlanmaktadır. Christopher Wright’ın rahatsızlığının ne olduğu konusunda bugüne dek kulübümüz tarafından herhangi bir resmi açıklama yapılmamıştır. Baş antrenörümüz Gökhan Taştimur, Cumartesi günü oynadığımız Fenerbahçe Ülker maçı sonrası yaptığı basın toplantısında oyuncumuzun rahatsızlığı dolayısıyla sezonu kapattığını, fakat rahatsızlığının hayati bir tehlike taşımadığını açıklamıştı."

SEZONU KAPATTI, AMERİKA’YA DÖNÜYOR

24 yaşındaki Christopher Wright’ın rahatsızlığına kesin teşhis konulabilmesi için 2 test sonucunun daha beklenmesi gerektiği belirten Olin Edirne Kulübü'nün açıklaması şöyle devam etti:

"Birinin yarın, diğerinin de ayın 15’inde belli olacağı ve bu testlerin sonuçlarından sonra kesin bir kararın verilecektir. Anlaşılacağı üzerine oyuncumuz Christopher Wright’ın bir rahatsızlığının olduğu doğrudur ama MS dahil olmak üzere herhangi kesinleşmiş bir teşhis yoktur. Doktorlar tarafından verilen bilgiye göre yaşamını tehdit edecek bir rahatsızlık değildir. Oyuncumuz açıklanacak teşhise göre sürdüreceği tedavi süresince spor yapamayacağı için ve içinde bulunduğu moral ortamdan ötürü sezonu resmen kapatmıştır."

Amerikalı Christopher Wright, Cuma günü ülkesine dönecek ve doktorlardan gelecek habere göre tedavisine başlayacağı belirtildi.



EÖ(LK/SS)