Metin Sözen; Aslı Çakır Alptekin, Gülcan Mıngır’ın Olimpiyat hazırlıklarını Erciyes dağında, Özlem Kaya ile Gamze Bulut’un Kayseri’de, maraton dalında yarışan Bekir Karayel’in de Kayseri’de Gençlik Hizmetleri İl Müdürlüğü tesislerinde yaptıklarını, o nedenle başarılarına farklı bir açıdan alkış tuttuklarını söyledi.

Gençlik Hizmetleri İl Müdürü Metin Sözen, ‘’Bu sporcularımızın nüfus cüzdanlarında nereli oldukları yazarsa yazsın hepsi bizim sporcularımızdır. Hepsinin başarıları ile gurur duyuyoruz. Kayseri'de olmaları burada kamp yapmaları bize yalnızca görev ve sorumluluk yükledi. Bu da bizi gururlandırdı. Zira, onların başarılı olması için yapacağımız her hizmeti görev biliyoruz. Antrenör ve sporcuyu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün varlık nedeni olarak görüyoruz. Kayseri ve tesislerimizin kapıları başarılı olmak isteyen her sporcu için sonuna kadar açıktır. Amacımız Erciyes’i uluslararası bir kamp merkezi haline getirmektir. Bunun için burada kamp yapan sporcularımıza görev düşmektedir. Başarılı olacaklar ve böylelikle de bu başarı da Erciyes dağının ve Kayseri’deki tesislerin katkısını da kanıtlanmış olacaktır’’ diye konuştu.

Hem antrenörü, hem de eşi olan İhsan Alptekin'le  Erciyes dağının 2 bin 200 metresindeki Tekir Yaylası'nda Olimpiyatlara hazırlanan ve yüksek irtifada hazırlandıktan sonra Londra'ya giden Aslı Çakır, "Erciyes dağı bana uğurlu geliyor. İnanıyorumki olimpiyatlarda da inşallah aynısı olur. Türk atletizmi son yıllarda önemli bir çizgi yakaladı. Avrupa Şampiyonası ve Üniversitelerarası şampiyonada elde ettiğim başarıları ve kazandığım madalyaları, olimpiyat madalyası ile birlikte süslemek istiyorum" dedi.



OE(OE/Aİ)