Milli atlet Nevin Yanıt'ın 5. olarak tamamladığı kadınlar 100 metre engelli finalini takip eden basın mensupları, yarışmalar sırasında başlayan ve sonlara doğru hızlanan yağmur nedeniyle basın tribününü terk etti. Ancak iki gazeteci vardı ki, sağanak yağmura aldırmadan çalışmaya devam etti.



Atletlerin basın toplantısında yaptıkları açıklamalarını ve son dakika gelişmelerini aktaran Associated Press haber ajansının muhabirleri Pirate Irwin ve John Weaveri, o sırada hızını artıran sağanak yağmura aldırış etmeden, basın tribünündeki naylon brandanın altında haber yazmayı sürdürdü.



TEMİZLİKÇİLER BİLE ŞAŞIRDI



Dünyanın gözünün üzerinde olduğu Londra Olimpiyat Oyunları'nı takip eden gazetecilerin gelişmeleri anında ve en hızlı bir şekilde ulaştırmak için verdikleri mücadele, stadyumun güvenliği ve temizliğinden sorumlu çalışanları da şaşkınlığa uğrattı.



Gazetecilerin sorumluluğundan haberdar, ancak bu kadarını beklemeyen şaşkınlık içindeki güvenlik ve temizlik çalışanları, saat geceyarısını geçmiş olmasına rağmen iki gazeteciyi hiç rahatsız etmeden işilerini bitirmesini bekledi.



BASIN ORDUSU GÖREV YAPIYOR



Londra Olimpiyat oyunlarını 21 bin basın mensubu takip ediyor. 34 ayrı merkezde görev yapan gazeteciler zaman zaman yağmur altında karşılaşmaların gerçekleştirildiği stadyumalarda zaman zaman ana basın merkezinde sıcak gelişmelerin tamamının anında anons edildiği bölümde çalışıyor.



Şartlar ve imkanlar ne olursa olsun görevlerini en iyi şekilde yerine getirmek için hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan gazeteciler, burada da haberleri en hızlı bir şekilde yetiştirmek için zaman zaman kimsenin anlam veremediği fedaklarlıklarda bulunuyor.