DPÜ Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu öğrencisi olan Aslı Çakır Alptekin, üniversitede öğretim elemanlarından destek gördüğünü söyledi. Antrenmanları nedeniyle zaman zaman derslerden geri kaldığını anlatan Alptekin konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Hocalarım bana çok yardımcı oldular. Aldığım başarıda onlarında katkısı çok büyük. Başarımın sırrı çok çalışmak ve inancımı hiç kaybetmemek. Eğer bir yerlere gelmek istiyorsanız çak çalışmalısınız. Ben bazen antrenmanlarda istem dışı da olsa ağlıyordum. Çünkü zaman zaman çalışmaktan bıkıyordum. İşte bu zamanlarda aklıma hep olimpiyat şampiyonluğu geliyordu ve ben bu düşünce ile daha fazla çalışmaya gayret ediyordum. Türkiye'ye ve Kütahya'ya altın madalya kazandırdığım için çok mutluyum."

Çalışmalarının büyük bir bölümünü Kütahya'da tartan pist olmadığım için Eskişehir'e giderek orada sürdürdüğünü anlatan Aslı Çakır Alptekin, "Kütahya'da olduğum zamanlar bana en yakın tartan pist 80 kilometre uzaklıkta. Haftanın 4-5 günü Eskişehir'e gidiyoruz. Bu da bizi yoruyor açıkçası. Kütahya'ya tartan pist yapılırsa çok iyi olacak" dedi.

DPÜ Rektörü Prof.Dr. Ahmet Karaaslan ise öğrencileri Aslı Çakır Alptekin ile gurur duyduklarını ifade ederek başarılarının devamını diledi. Rektör Karaaslan olimpiyat şampiyonuna plaket ve bir adet dizüstü bilgisayar hediye etti.



OK(EK/SS)