2012 Olimpiyat Oyunları'nda ülkemizi temsil edecek olan lazer radial sınıfında Nazlı Çağla Dönertaş, laser standart sınıfında Mustafa Çakır, finn sınıfında Alican Kaynar ve 470 sınıfında ise Deniz Çınar ile Ateş Çınar’dan oluşan milli takım THY’ye ait bir uçakla İstanbul’dan Londra’ya hareket etti. Sporcular hareketten önce madalya umudu taşıdıklarını belirterek hep bir ağızdan “Her Şey Türkiye İçin” diye bağırınca Atatürk Havalimanı’nda yolcular tarafından alkışlandılar.

63 Ülkeden 380 yelken sporcusunun katılacağı 2012 Olimpiyat Oyunları’nda yelken branşı yarışları İngiltere’nin Dorset şehrindeki Weymouth-Porthland’da gerçekleşecek. 29 Temmuz’da finn yarışları ile başlayacak Olimpiyat mücadelesi 9 Ağustos’ta 470 sınıfı madalya yarışı ile sona erecek.

Milli yelkencilerden Kemal Muslubaş, hareketinden önce Atatürk Havalimanı’nda yaptığı açıklamada şöyle konuştu:

“Çok iyi bir çalışma dönemi geçirdik. En son gittiğimiz Avrupa şampiyonası öncesi de olumlu konuşmuştuk. Bildiğiniz gibi Çağla orada Avrupa üçüncüsü olmuştu. Bu da gösteriyor ki takım olarak iyiyiz. Hepimizin morali çok iyi. Bir hafta Çeşme’de kamp yapmıştık. Önemli olan bu moralin ve çalışma gücünün devamı. Bu yolda olduğumuza inanıyoruz. Madalya yarışı yapmak en büyük amacımız. Çok zor bir spor yapıyoruz. Tabiki madalya almak için gidiyoruz. Ama önemli olan ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek. Bizim yelken yarışlarımız öyle başka sporlar gibi bir günde, 15 dakikada bitmiyor. Yaklaşık 7 gün yarışacağız. Her gün iki yarış yapacağız. Her gün değişik alanlarda yapılacak bu yarışlar. Elemeler bittikten sonra önemli olan her sınıfta son gün, ilk 10’un içine girmek. İşte madalyalar bu ilk 10’un içinden çıkıyor. Bütün bunlara hazırız.”

 


BEKLENTİ DAHA YÜKSEK


Laser radial sınıfından ülkemizi temsil eden ilk kadın sporcu olan, Avrupa Üçüncüsü Nazlı Çağla Dönertaş da “Çok güzel hazırlandık. Buna iki yıldır hazırlanıyoruz. En son Avrupa üçüncülüğü bunu gösterdi. Çok güzel bir derece elde ettim. Şimdi beklenti daha yüksek. Hedefimiz madalya yarışı yapmak” dedi.

Yelkende ilk kez 1936 yılında olimpiyat oyunlarına katılan Türkiye, 1996 yılından bu yana en az 4 sınıfta sporcularla Olimpiyatlar'daki yerini alıyor. Olimpiyatlar'da yelkende Türkiye'nin en büyük başarısı, 2000 Sidney Olimpiyatları'nda Enver Adakan'ın finn sınıfında aldığı sekizincilik.


FK (FOTOĞRAF