"Tüm derdimiz 2014 yılına kadar kazasız gitmek"
"Okan Buruk'un kulüp üyeliği için imzayı atarım"
"Transferde artık cimri davranmalıyız"
"Galatasaray'ı hiçbir grup ya da kişi eline geçiremez"



Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, yönetim kurulu üyesi Necati Demirkol'un organize ettiği kahvaltıda kulübün Nevzat Özgörkey Binicilik Tesisleri'nde basınla buluştu. Aysal, G.Saray'ın 107 yıllık kurum olduğunu belirterek, "Galatasaray'a hiç kimse art niyetli olarak gelmez. Benden evvelki başkanların G.Saray'a hizmet etme aşkıyla geldiğine inanıyorum. Bundan sonra art niyetli bir yönetimin gelmesine, ne kongremiz müsaade eder, ne de kimse buna teşebbüs eder. Galatasaray'ı hiçbir grup ya da kişi eline geçirmek istemez, geçiremez de" dedi. Okan Buruk'un kulüp üyeliği için başvurması ancak camiada bu konuda muhalefet olduğu iddialarını gündeme taşıyan SABAH'ın haberini değerlendiren Aysal, "Galatasaray'a hizmet etmiş bir oyuncumuz. Gayet tabi öncelikle alırız. Üyeliğini ben kendim imzalarım" dedi. 

'Bizi 2014'ten sonra görün' 
Aysal, uyguladıkları programla gelir ve giderlerin 2014'te dengeleneceğini belirterek, "Tüm derdimiz 2014 yılına kadar kazasız belasız gitmek. UEFA kriterlerine uygun olarak bu kötü dönemi geçmek" dedi. G.Saray Başkanı, basının transferi çok sevdiğini belirterek, "Bunun ayrı bir heyecanı var sizler için, ama bizler transferden korkarız, şartlar gereği cimri olmak zorundayız'' dedi. Aysal, öz eleştiri yapıp yapmadığı sorusuna, "Bir yönetici her sabah traş olurken öz eleştiri yapmak zorundadır. Doğrusunu bulsun, yanlışını düzeltsin diye"karşılığını verdi. . 

Sercan yine kadro dışı
Bu akşam Orduspor ile deplasmanda karşılaşacak olan G.Saray dün öğle saatlerinde Samsun'a gitti ve buradan otobüsle Ordu'ya geçti. Baros, Gökhan, Çağlar ve Ceyhun'un yanı sıra geçen hafta Akhisar maçına onbirde başlayan ve bir gol atan Sercan Yıldırım da kadroda yer almadı.

Kahvaltıya damga vuran kedi
Ünal Aysal kahvaltıda konuşurken ısrarla masaya tırmanmaya çalışan kedi uzun süre kahvaltılıklara ulaşmaya çalıştı. Yönetici ve gazetecileri güldüren kedi bir gazetecinin verdiği sucuğu aldıktan sonra toplantıyı terk etti.

Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, transfer döneminde kulüp olarak daha cimri davranmak zorunda olduklarını söyledi.

Galatasaray Binicilik Tesisleri'nde yönetim kurulu üyesi Necati Demirkol'un sponsorlara yönelik olarak düzenlenen törene katılan Başkan Ünal Aysal, basın mensuplarının gündemle ilgili sorularını cevaplandırdı.

Gazetecilerin özellikle transferlerle ilgili sorularına Ünal Aysal, "Transfer konusu siz gazetecilerin en sevdiği konudur. Biz yöneticiler olarak transfer işlerinden korkarız. Transfer kulübe yeni aşılamadır. Bunun yanında bir risktir. Yeni alınacak oyuncu o bünyeye uyup uymaması, sizin ödediğiniz değere değer midir? Bu nedenle transfer bir risktir. Bizi bu konuda mümkün olduğu kadarıyla zorlamayın. Birinci görevimiz kendi oluşturduğumuz kadronun başarılı olmasıdır. Devamlı burada bir arıza var, parça değiştirelim dersek bunun maliyeti yüksek olur." diye konuştu.

Başkan, Avrupa'da yarışan rakiplerinin bütçelerinin dörte biri ile mücadele ettiklerini belirterek, "Bu nedenle çok dikkatli olmak zorundayız. Kendi bütçemize göre hareket etmek zorunluluğumuz var. Bu nedenle transferde daha cimri davranmak zorundayız." dedi.

Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'nden 5-6 yıldır neden koptuğunu anlamakta zorluk çektiğini ifade eden Başkan Aysal, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bizim geleneklerimizde hep Avrupa'da mücadele etmek var. Fakat 5 - 6 yıldır uzağız. Türkiye liginde kendi aramızda yarışıyoruz. Bu nedenle Galatasaray'ın her yıl Avrupa'da olması gerekiyor. Sürekli olmayan bir başarı gerçek başarı olarak kabul edilemez."

"Bir gazetecinin Galatasaray Şampiyonlar Ligi'nden çıkamazsa hayal kırıklığına uğrar mısınız?" şeklindeki sorusuna ise Ünal Aysal, şu cevabı verdi:

"Burada net bir cevap vereyim. Bu sene gruptan çıkamazsak çok büyük hayal kırıklığına uğramam. Ben yine de gruptan çıkacağımıza inanıyorum. Biz Şampiyonlar Ligi'nde 5-6 yıldır yoktuk. Gelecek yıllarda daha da iyisini yapacağımıza eminim. Gruptan çıkamazsak ekonomik olarak da büyük bir kayba uğramayız."

ŞİKE KONUSUNDA YARGININ KARARINI BEKLİYORUZ

Başkan Aysal, bu yıl takımda bulunan bütün oyuncuların kendisini heyecanlandırdığını ifade etti. Ünal Aysal, şike soruşturmasında yargı süreci bitine kadar fazla konuşmayacağını yargı karar verdikten sonra düşüncelerini açıklayabileceğini kaydetti.

Ünal Aysal, kulüpte yapılan sermaye artırımlarında küçük yatırımcıların mağdur edildiği eleştirisine katılmadığını da belirterek, "Biz küçük yatırımcıyı mağdur etmedik. Küçük yatırımcıların hissesini yüzde 10 fazla vererek aldık. Bu olaydan kimse zarar görmedi. Maalesef spekülatörler küçük yatırımcıyı öne sürerek kendilerini korumaya çalıştılar." ifadelerini kullandı ve şunları söyledi:

"Sermaye artırımı gerektiği zaman yapılacaktır. Biliyorsunuz kulüp olarak 2014 yılına kadar bütün varlıklarımız para girdilerimiz kısıtlı. Büyük bir bölümü de bankalara temlikli. İşbaşına geldiğim günden bu yana az bir gelirle yaşıyorum. Her ay 16 milyon dolarlık bir harcamam var. Eğer ben bu hesapla gitseydim borcum 600 milyon dolara çıkardı. Borcu arttırmamak için kulübün aktiflerini harekete geçirdim. Böyle olunca ortaklarım buna katılma zorunda kaldı. 

Önceden hissesin değeri zannettiği değerde değildi ama şimdi hissesi değerlendi. Şirket yöneticilerinin birinci görevi şirketleri felakatten korumaktır. Yöneticiler şirketlerin içini boşaltmak için değil doldurmak için görevinin başındadır. Biz bunu yapmaya çalışıyoruz."

Başkan Ünal Aysal, eğer eli rahat olsaydı yapacaklarını da aktarırken, "Tüm derdimiz 2014 yılına kadar tüm kriterlere uygun bir kulüp yaratmak. Galatasaray'ın 2014 yılından sonraki yolu açıktır." diyerek sözlerini şöyle tamamladı:

"Elim rahat olsaydı yapabileceğim en önemli şey kulüp adına önemli yatırımlar yapmak olurdu. Şu anda dar bir yoldayız ve bu dar yolun şartlarına göre hareket etmeliyiz. Geniş sahada yatırım yapmak çok güzel bir şey. Galatasaray'da hiçkimse art niyetli hareket edemez. Art niyetli kişilere de kongre müsade etmez, zaten kimse buna teşebüs de edemez."