"ANNE KARNINDA TOP OYNUYORDUM"

Futbola mahalle arasında iki taşı koyup kale yaptıkları zamanlarda başladığını söyleyen teknik direktör Ertuğrul Sağlam, "Anne karnında top oynuyordum. Annem öyle söylüyor. Mahalle arasında iki taşı koyup kale yaptığımız zaman başladık. Sokak futboluyla bu işin içine girdik. Ereğli'de Cumhuriyet İlköğretim okulunu bitirdim. Orada gol kralı oldum. Daha sonra Erdemir'in minik takımından başladım, yıldız, genç takımlarında oynadım. Ne zaman ki genç milli takımına seçildim o zaman işe biraz daha ciddi yaklaşmaya başladım. Babam futbola çok fazla sıcak değildi. İyi bir öğrenci olmamı istiyorlardı" diye konuştu.

"SİZİN KADAR ŞANSLI DEĞİLDİK"

Bir öğrencinin, "Kendinize rol model olarak kimi aldınız?" sorusuna Sağlam, "Bizim zamanımızda sizin kadar şanslı değildik. Teknoloji bu kadar fazla değildi. Gazoz kapaklarından ve sakızlardan çıkan resimlerle o dönemin futbolcularını tanıyabiliyorduk. Onun için o bizim zamınımızın futbolcularıyla alakalı net bir fikrimiz olmadı. Flaş takım o zaman Trabzonspor'du. Şenol Güneş, Ali Kemal öne çıkan oyunculardı. Galatasaray'da kaleci Yasin vardı. Fenerbahçe'de Cemil vardı. Aklımda bunlar kalmış" cevabını verdi.

"GENÇLERE FIRSAT VERECEĞİZ"

Alt yapı ile ilgili yöneltilen soruyu yanıtlayan başarılı teknik adam, "Biz göreve geldikten sonra 1 sene kendi işimizle uğraştık. Ondan sonraki sene alt yapıya ciddi anlamda eğilmeye başladık. Alt yapı tesislerimizi daha modern düzeye çıkardık. Şu anda Bursaspor'un alt yapı tesisleri Türkiye'deki kendine ait tesisi olup da bu kadar modern tesis başka takımda yoktur. Bundan sonra biraz daha fazla genç kardeşlerimize fırsat vereceğiz. Bakın Süper Lig kulüpleri arasında en fazla oyuncuya şans veren kulüp bizizdir" şeklinde konuştu.

"STAT TAKIMIN VİZYONUDUR"

Yeni stat ile ilgili görüşlerini dile getiren Sağlam, "Bir stat şehrin ve takımın vizyonudur. Gelecekten beklentisidir. Şu anda oynadığımız statta yıllardır Bursa futbola hizmet etmiş, ve tarihi başarıyı yakaladığımız yer. Artık Bursa taraftarının daha modern bir statta, sosyal alanların keyifli kullanıma sunulacağı, çoluk çocuğuyla rahat vakit geçireceği stadın da olması gerekiyordu. Belediyemiz yoğun bir şekilde çalışıyor. Bizim beklentimiz önümüzdeki sezon maçlarımızı yeni stadımızda oynamak" diye konuştu.

"HEPSİNİN AYRI ÖNEMİ VAR"

Teknik direktörlük kariyerinde çalıştığı tüm takımların önemi olduğunu vurgulayan Ertuğrul Sağlam, "Hem Samsunspor, hem Beşiktaş hem Gaziantepspor'un hem de Kayserispor'un benim hayatımda çok büyük önemi var. Yarın öbürgün inşallah çok daha uzun seneler Bursaspor'da çalışırız ama birgün gelecek ki buradan ayrılmak zorunda kalacağız. Bursaspor da her zaman kalbimde geniş bir yer tutacak. Geçmişte görev yaptığım her kulüp benim için önemlidir. Onlara tekrardan teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Hepsinin payı var" dedi.

"BİZİM İŞİMİZ KOLAY DEĞİL"

Takıma dahil olan yeni futbolcuları değerlendiren Sağlam şunları söyledi:

"Bizim içimiz hiç kolay değil. Bir transfer sezonu geçirdik. 3 ay geçti ve bu süreç içinde takımımıza direk katkı yapacağına inandığımız ve taraftarımızı da tatmin edecek 1 transfer yapamadık maalesef. Ekonomik imkansızlıklar nedeniyle yapamadık. Daha sonra Belluschi ve Tuncay geldi. O transferlerde de birinin bonservisini 6 takside bölüyorduk diğerini bonservissiz aldık. Rakiplerimiz ise gidiyor 10 milyon Euro verip adam alıyor. Arada çok ciddi anlamda ekonomik anlamda dengesizlik var. Bu şartlar altında bizim bu takımların önüne geçmemiz kolay değil. Onların parası daha fazla olabilir ama biz değerlerimizi ön plana çıkarırsak o zaman tekrar başarı elde edebiliriz."

"ALEX'E SEMPATİM VAR"

Alex ile yöneltilen soruyu ise Sağlam şu şekilde yanıtladı:

"Alex yaklaşık 8 yıl Türk futboluna hizmet etti. Ben kendisini çok severim. Çok sempatik biridir. Saygıda kusur etmez, selam verir. O açıdan Alex'e karşı sempatim var. Aykut hocaya karşı da sempatim var. Büyüğümüzdür ve Türk futboluna önemli hizmetleri geçmiştir. Gençlere örek gösterebileceğimiz isimdir. Ben de Beşiktaş'tan buna benzer şekilde ayrıldım. Böyle olayları profesyonelce değerlendirdim. Antrenör ve kulüp bir tercih yapmış. Ben de bu şekilde değerlendiriyorum. Kendi iç meseleleridir."

Başarılı teknik adam Ozan İpek konusunda ise, "Bu konuya hiç açmayalım. Açarsak çıkamayız" yorumunda bulundu.