Toplam 14 yarıştan oluşan şampiyonanın 5-6 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek "Fatih Belediye Başkanlığı Grand Prix 1-2" organizasyonlarında, hazırlıklarını tamamlayan 10 tekne 20 sporcu mücadele edecek. İspanya, İtalya, Portorico, Portekiz ve Türkiye'den pilotların rekabet edeceği şampiyonanın ilk ayağı 3.92 km'lik parkurda koşulacak.

 YKM Sport, Beşiktaş-Miele, GSYİAD-Galatasaray, Lenore Yacht, Efe Project/Mitsubishi Klima Racing Team, WD40, Angel Yacht, GHB Offshore Racing Team ve ECI takımlarının yer alacağı yarışların her iki günü de sabah teknik kontroller ile başlayıp, resmi antrenman ve sıralama turlarıyla devam edecek. Nefes kesen mücadelenin startı ise saat 14.00'te verilecek.

Işıklar Holding-Architon ana sponsorluğunda, Anadolu Jet (Resmi Ulaşım Sponsoru), Edox (Resmi Zamanlama Sponsoru), Petrotürk (Resmi Yakıt Sponsoru), Sonax (Resmi Temizlik Sponsoru), Safter (Start Boat Sponsoru), SİF-JCB ( Co-sponsor), Portaxe (Resmi Ziyafet Sponsoru), Ravelli (Resmi Kıyafet Sponsoru), Mer Denizcilik (Ponton Sponsoru), Show TV-Skytürk360 (Medya Sponsorları), Powerboats and Yachts dergisi (Resmi Dergi Sponsoru), Number One (Resmi Radyo Sponsoru) ve CMS Media'nın (Dijital Medya Sponsoru) katkılarıyla düzenlenecek şampiyona bu yıl 8 şehir dolaşacak. İstanbul ile başlayan rota Samsun, Elazığ-Tunceli, Van, Erdek, Mersin ile devam edip Gaziantep'de noktalanacak.

İstanbul Offshore Kulübü Başkanı Uğur Işık: "Sezona Mayıs ayında ilk hafta sonu Fatih Belediyesi'yle birlikte Haliç'te başlayacağız. İstanbul ile başlayan rota Samsun, Elazığ-Tunceli, Van, Erdek, Mersin ile devam edip Gaziantep'de noktalanacak. Bütün Türkiye'yi gezerek Ekim-Kasım aylarına kadar sürdüreceğimiz bir sezon dahilinde dolaşacağız. Bir spor dalının yarışma programından daha ziyade bu Türkiye'nin tanıtım projesi haline geldi.Bütün yabancı televizyon kanallarına bu görüntüleri yolluyoruz, onlar da yayınlamaktadır. Bu da Türkiye için çok kapsamlı bir tanıtım oluyor.Öncelikle Türkiye içerisinde şehirlerimizin tanıtımı ardından bütün dünya çapında olmaktadır. Bizim çok hoşuma giden bir proje haline geldi ve böylece bütün Türkiye'yi dolaşacağız. Yabnacı takımların ilgisi çok artmaya başladı. En düzgün, en programlı, en çok yarışa sahip olan şampiyona dünyada koşulan bizim şampiyonamızdır .Bu sene iki tane yabancı takım katılmak üzere dolayısıyla bir İngiliz pilot, bir Portorico'lu pilot, bir İspanyol pilot katılacak. Bizim Galatasaray teknemizde İtalyan pilotlar yarışmaktadır. Böylelikle yabancıların takip bir ülke haline geldik"

"İKİ AYRI KATEGORİDE 8 İLA 16 YAŞLARINDA ÇOCUKLAR YARIŞACAK"

"Formula Future diye Dünya Federasyonu'nun başka bir organizasyonu var. Bu da çocukları sporla tanıştırmak,denizi sevdirmek, tekne kullanmayı öğretmek ve bir yandan da verilecek eğitimle denizin temiz tutulmasıyla ilgili birtakım şeyleri öğreterekten verilmektedir. Bu programa başlamaktayız.3-4 yarışta Formula Future yarışları düzenlenecek. İki ayrı kategoride 8 ila 16 yaşlarında çocuklar yarışacak.İlk önce teknee kullanma ile ilgili eğitim verilerek,arkasından kendileri bota binip bir parkurda yarışmaktadırlar. Bunalrın arasından da Türkiye Şampiyonu çıkartacağız. Buradan çıkan şampiyon çocuklarımızı da Dünya Formula Future yarışmasına biz göndereceğiz" şeklinde bilgiler verdi.


UD(UD/FG)