Ödül töreninde açılış konuşmasını yapan İstanbul Offshore Kulübü Başkanı Uğur Işık, sezon boyunca gösterdikleri performans ve başarıdan ötürü butun takımlara, DESSAT ekibine, ayrıca desteklerinden ötürü tüm sponsorlara teşekkür etti.

2012 yılı boyunca altı ilde toplam ondört yarış ile sezonu tamamlayan 2012 Işıklar Dünya Offshore 225 Şampiyonası sonunda görkemli bir tören ile takımlara kupaları verildi. Genel klasmanda 2635 puanla birinci olan takım 88 Ecimen Cosmetics’i 1633 puanla sezonu tamamlayan Beşiktaş-Miele takımı takip etti. Üçüncülüğü ise 1603 puanla 2 YKM Sport takımı elde etti. Dereceye giren takımlara World Offshore’un Resmi Zaman Sponsor’u Edox’un Türkiye Distribütörü, Mey Saat Genel Müdürü Fatih Yaman tarafından Class 1 için özel tasarlanan saatler hediye edildi.

Ödül töreni ile birlikte erken yılbaşı kutlaması da yapılan geceye Rıza – Naz Işık, Ünhan - Şeyda Atadeniz, Tolga Savacı, Nermin Bezmen, Neslihan Kozanoğlu, Başar Kozanoğlu, Saruhan - Rahşan Tan, Melisa Çakarlar, Turgay Sancaktaroğlu, Şahika Ercümen, takımlar ve sponsorların yanı sıra Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu üyeleri ve protokolü ve UIM komiserleri de katıldı. Davetlilerle özel olarak ilgilenen Portaxe’ın sahibi Lütfü Sapmaz offshore ailesi ile birlikte olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

MİNİK SPORCULAR DA ÖDÜLLERİNİ ALDI

İstanbul Offshore Kulübü tarafından Van Edremit Su Sporları Merkezi’nde bu yıl ‘Suyun Genç Yıldızları’ sloganıyla 8-18 yaş arası gençlerin katılımı ile Formula Future Türkiye Şampiyonası düzenlendi. Türkiye’de ilk defa gerçekleşen şampiyonada dereceye giren sporcular Ağustos 2012’de Çek Cumhuriyeti'nin başkenti Prag'da ülkemizi temsil ettiler. UIM Dünya Formula Future Şampiyonası'na ilk kez katılan Türk Milli Takımı, 11 farklı ülkenin toplam 70 sporcusunun mücadele ettiği şampiyonada, zorlu rakiplerinin arasından dünya yedinciliği ile Türkiye'ye döndü. Gecede dereceye giren minik sporculara da ödülleri verildi. 8 yaşındaki Taha Kalkan, 11 yaşındaki Emircan İş, 12 yaşındaki Baran Caner, 14 yaşındaki Baran Enterili ve 16 yaşındaki Hakan Akdeniz adına ödüllerini Sait Gürer aldı.

2012 YARIŞ SEZONUNUN "EN"LERİ

Yarış sezonu boyunca organizasyona destek olan sponsorlara plaketleri verildi. Dünya Offshore 225 Şampiyonası Ana Sponsoru Işıklar Holding adına Rıza Işık, Resmi Televizyon Sponsoru Show TV ve Program Sponsoru SkyTurk360 adına Zeynep K.Gönenç, , Resmi Radyo Sponsoru NumberOne Fm adına Cem Akgün, Resmi Ulaşım Sponsorsu Anadolu Jet adına Gözde Kurak, Resmi Zaman Sponsoru Edox adına Fatih Yaman, Resmi Yakıt Sponsoru PetrotTurk adına Nafi Ağaoğlu, Medya Sponsoru CMS adına Ünhan Atadeniz, Resmi Dergi Sponsoru Powerboat&Yachts Magazine adına Selda Uğurludural, Tekne Bakım Sponsoru Sonax adına Turgut Yüksekdağ, Kıyafet Sponsoru Ravelli adına Selim Sayılgan, Ziyafet Sponsoru Portaxe adına Lütfü Sapmaz, Resmi Şampiyona Sponsoru Allfett adına Ali Edizer, Exit adına Nalan Turanal, Mer Denizcilik adına Ergin Tırpan, Safter adına Ayhan Safter, Yatırım Barter adına Salih Demir, Proco Group adına Tusan Boroğlu ve SifJCB adına Cüneyt Divriş plaketlerini aldılar.

Gecenin sonunda dereceye giren takımların yanında farklı kategorilerde verilen özel ödüller de sahiplerini buldu.


En İyi Giyinen Takım: Efe Project Mitsubishi Electric


En İyi Hazırlanan Takım: Eci Men Cosmetics


En Çalışkan Takım: Ykm Sport


En İyi Takım Menejeri: Alen Avadan


En İyi Gelişen Takım: Polimersan


En İstikrarlı Takım: Beşiktaş Miele


Motor Üreticileri Kategorisi Birincisi: Evinrude


Tekne Üreticileri Kategorisi Birincisi: Yuka Yacht


Yılın Destekçisi: Sayın Cengiz Duyar


Yılın En Fedakar Annesi: Sayın Dilek Özerkan Yenigül



UD(UD/FG)