Real Madrid’in sözleşmesi futbolcusu olan ve en son İngiltere’nin Liverpool takımında kiralık olarak forma giyen Almanya doğumlu Türk milli oyuncu Nuri Şahin, 2014 yılı yazına kadar Almanya şampiyonu Borussia Dortmund'a kiralandı.

Sarı-siyahlı kulüp, transferi yaptığı basın toplantısıyla duyurdu. Deneyimli oyuncunun eski takımı tarafından sezon sonunda satış opsiyonlu olmak üzere 2014'ün haziran ayına kadar kiralandığı bildirildi. Nuri Şahin 2005-2007 ve 2008-2011 yılları arasında Borusia Dortmund'da forma giymişti.

Sportif direktör Michael Zorg, Nuri Şahin ile ilk kez bir hafta önce temasa geçtiklerini, söylerek "Kulübü Real Madrid’den görüşmeye hazır olduklarına dair ilk sinyal 48 saat önce geldi. Son saatlerde iş daha da netleşti. Ancak Nuri de bize gelmek istediğini açıkça ifade etti“ diye konuştu.

Nuri Şahin en son İngiltere’nin Liverpool takımında kiralık olarak forma giymişi

‘Evime döndüğüm için çok mutluyum

Dortmund'a dönmek için alacağı paradan fedekârlık yaptığı da belirtilen Nuri Şahin transferiyle ilgili olarak “Evime döndüğüm için çok mutluyum. Bu takım, kulüp ve taraftarlarla yeniden birarada olmak için sabırsızlanıyorum“ diye konuştu.

24 yaşındaki başarılı oyuncu, Borussia Dortmund’un 2010-2011 sezonunda lig şampiyonu olmasında büyük katkı sağlamış, ardından 10 milyon euroya dünyanın sayılı kulüplerinden Real Madrid’e transfer olmuştu.

Geçirdiği uzun sakatlıkla birlikte İspanyol ekibinde çok fazla forma şansı bulamayan Şahin, son olarak İngiliz ekibi Liverpool’a kiralanmış ve burada da isteneni verememişti. Şahin’in Real Madrid kulübüyle 2017 yılına kadar sözleşmesi bulunuyor.

Öte yandan Borussia Dortmund, milli savunmacısı Marcel Schmelzer’in sözleşmesini de 2017 yılına kadar uzattığını duyurdu.