SALCANO MTB KUPASI'NIN 9. AYAĞI SIRBİSTAN'IN NOVİ PAZAR KENTİNDE YAPILDI


SALCANO FABRİKA TAKIMINDAN JOUANO CRNOGRAN 1. OLURKEN, AYNI TAKIMDAN PELİN BAYRAM 3. OLDU


Bisiklet dünyasının Dünya kupasından sonra en büyük 2. organizasyonu olan Salcano MTB Kupası'nın 9. ayağı Sırbistan'ın Novi Pazar kentinde yapıldı.



Salcano MTB Kupası'nın Novi Pazar ayağını Salcano fabrika takımından Jouano Crnogran 1. olarak bitirirken, aynı takımdan Pelin Bayram 3. oldu.



Sırbistan'ın Sancak bölgesinin başkenti Novi Pazar'da gerçekleştirilen yarışlara Türk sevgisi damga vurdu. Yarışa Novi Pazar halkı büyük bir ilgi gösterdi.



Türk sporculardan Pelin Bayram müslüman bir şehirde yarışmaktan büyük bir gurur duyduğunu belirtirken, Yusuf Çabık ve Hamza Kansız bu şehirde yeniden yarışmaktan dolayı duydukları mutluluğu dile getirdiler.



Salcano Bisiklet Yönetim Kurulu Üyesi Bayram Akgül de, ailesinin yıllar önce göç etmek zorunda kaldığı kendi memleketinde yarış düzenlemenin önemi ve gururunu yaşadığını söyledi.



Novi Pazar Belediye Başkan Yardımcısı Faruk Suljeviç ise, hemşehrileri Salcano Yönetim Kurulu Başkanı Salih Akgül'e teşekkürlerini iletirken, Sancak bölegesini ve Novi Pazar'ı Sırbistan'ın bisiklet başkenti yapmak için bütün çabalar göstereceklerini belirtti.



Salcano MTB Kupası'nın 10. ayağı 22 Haziran'da Bosna Hersek'in Banjaluka kentinde gerçekleştirilecek.


ALİ DANAŞ - NOVİ PAZAR / DHA (fotoğraflı)