DENİZLİ: HEYECANLIYIM

Mustafa Denizli, yaptığı açıklamada Çaykur Rizespor’a geldiği için heyecanlı olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Heyecanlıyım, inşallah her iki taraf için hayırlı olur. Bu bir proje. Bu projenin ilk ayağı karşılıklı atılan imzalarla gerçekleşti. Bundan sonraki süreçte hedefimiz ekibimle birlikte Çaykur Rizespor’un hak ettiği yer olan bir üst lige çıkarmak olacak. Devre arası gerekli transferleri yaparak takımı hak ettiği yere taşıyacağız. Bu yolda Çaykur Rizesporlu taraftarının bizi yalnız bırakmamalarını istiyorum. Önümüzdeki hafta Rize’ye gelerek detaylı açıklamaları yapacağım."

ÇAYKUR RİZESPOR: "ANLAŞMANIN HAKLI ONURUNU YAŞIYORUZ"

Çaykur Rizespor’un internet sitesi üzerinden yapılan duyuruda Mustafa Denizli’nin imza atması şu sözlerle duyuruldu:

"Adını Türk ve Dünya futbol tarihine büyük harflerle yazdırmış olan değerli teknik direktör Mustafa Denizli ile kulübümüz Çaykur Rizespor A.Ş. arasından 1.5 yıllık sözleşme imzalanmıştır. Sadece Rizespor’umuz için değil, Türk futbolunun geleceği için de çok önemli olan bu anlaşmanın haklı onurunu yaşıyor, hayırlı olmasını diliyoruz."

DENİZLİ SON 10 YILDA 21’İNCİ TEKNİK ADAM OLDU

PTT 1’inci Lig ekibi Çaykur Rizespor, son 10 yılda 12’si Süper Lig, 8’si 1’inci Lig'de olmak üzere 20 teknik adamla çalıştı. Türkiye liglerinde son 10 yılda en fazla teknik direktör değişikliği yapan kulüplerden biri olan Çaykur Rizespor, önce Süper Lig, ardından da 1’inci ligde mücadele ettiği 2002-2012 yılları arasında 20 farklı çalıştırıcıyla anlaştı.

ÖNCE FUAT YAMAN

Yeşil mavili takım, Süper Lig'e çıktığı 2002-2003 sezonuna Fuat Yaman ile başladı, Hikmet Karaman ile bitirdi. Rizespor'un tarihinde ilk kez 5 yıl üst üste mücadele ettiği Süper Lig'de 2003-2008 yılları arasında 12 teknik adam görev yaptı. Bu sürede Rıza Çalımbay, Erdoğan Arıca ve Saffet Susiç'de farklı dönemlerde 2 kez kulübü çalıştıran isimler oldu.

1’İNCİ LİGDE 8 TEKNİK ADAM

Çaykur Rizespor, Süper Lig'deki teknik direktör değiştirme alışkanlığını 1’inci ligde de hızla sürdürdü. 2008-2009 sezonundan itibaren 1’inci ligde mücadele eden yeşil mavililerde son olarak göreve getirilen Engin Korukır 8’inci teknik adam olmuştu. Başarısızlığın faturasının sürekli antrenörlere kesildiği Rizespor’da, 1.5 yılla en uzun süre görev yapan teknik direktör Ümit Kayıhan oldu. Suat Kaya 3, Mehmet Şansal’da 5 maç ile en kısa süre çalışanlar listesinde yer aldı. Çaykur Rizespor’da Mustafa Denizli son 10 yılda 21’inci teknik direktör olarak görev üstlendi. 



MK(TM/AÖ)