Bayanlar Hentbol Süper Lig ile Türkiye Kupası şampiyonu Muratpaşa Belediyespor Bayan Hentbol Takımı'nın antrenör ve oyuncuları, kazandıkları iki kupayla Muratpaşa Belediyesi'ndeki kutlama törenine katıldı. Muratpaşa Belediye Başkanı CHP'li Süleyman Evcilmen, meclis üyeleri ve belediye personeli tarafından karşılanan oyunculara, çiçek hediye edildi. Törende konuşma yapan Başkan Evcilmen, Muratpaşa Belediyespor Bayan Hentbol Takımı oyuncularının kazandıkları kupalar ve madalyayla Türkiye'nin gururu olduklarını söyledi.

SIRA AVRUPA'YA GELDİ

Muratpaşa Belediyespor Bayan Hentbol Takımı oyuncularının Türkiye'de hentbolu yaygınlaştırarak seyircisi daha da fazlalaşan bir spor dalı haline getirdiğini aktaran Başkan Evcilmen, "Üç ayaklı zor bir mücadele verdik. İlk defa Antalya'nın bir kulüp başarısı olarak Türkiye Kupası'nı elde ettiler. Bununla yetinmediler yine Antalya'da Süper Lig'de ilk kez bir kulüp başarısı elde edildi. O da Türkiye şampiyonluğu oldu. Sıra Avrupa'ya geldi" diye konuştu.

KUPANIN UCUNU TUTTULAR

Muratpaşa Belediyespor Bayan Hentbol Takımı'nın, Fransa'dan H.A.C. Handall takımı ile Pazar günü saat 15.00'de Süleyman Evcilmen Spor Salonu'nda, Challenge Cup Final Maçı oynayacağını hatırlatan Başkan Evcilmen, şunları söyledi:

"Geçen yıl Avrupa'da final oynayan takımdan bazı farklı düşünen gruplar, kişiler 'tesadüf olabilir' diye o başarıyı küçültmeye dönük duruşlar sergilemişti. Şimdi de bu kıymetli arkadaşlarımız o başarının tesadüf olmadığını bir kez daha kanıtlayarak, Avrupa'da final oynama hakkını elde ettiler. Finalin oynandığı ve hentbolun kalbinin attığı Avrupa'da bu kez o tesadüf denilen başarıyı bir kez daha elde ettiler. Kupanın ucunu tuttular. Şimdi Pazar günü ilk ayağı olan kendi sahamızdaki maça konsantre olmuş durumdalar. Diliyoruz ki buradaki maç istediğimiz gibi geçecek."

ANTRENÖR VE SPORCULARA PARA ÖDÜLÜ

Başkan Evcilmen ve meclis üyeleri daha sonra oyuncu ve antrenörlerle hatıra fotoğrafı çektirdi. Törenin ardından bayan hentbol takımının oyuncuları, Muratpaşa Belediyesi'nin Mayıs ayı meclis toplantısına katıldı. Meclisteki görüşmeleri bir süre takip eden sporcular, daha sonra meclis üyeleri ve vatandaşların alkışları eşliğinde salondan ayrıldı. Mecliste bayan hentbol takımı antrenör ve oyuncularına toplam 170 bin lira ödül verilmesine oy birliğiyle karar verildi.

Karar doğrultusunda antrenör Birol Ünsal'a 20 bin, yardımcı antrenörlere 3 bin 500, oyunculara da maçlarda görev yaptıkları süre göz önüne alınarak 4 bin ile 15 bin lira arasında ödül verileceği kaydedildi. Kararın ardından konuşma yapan Başkan Evcilmen, "Keşke aramızda olmayan arkadaşlarımızın da burada olması yönünde bir gücümüz olabilseydi. Onları buraya getirebilseydik. Makus talihleri ne yazik ki bugün onları aramızda bırakmadı. Biliyorum ki en yakın zamanda o arkadaşlarımız aramıza intikal eder ve görevimize devam ederiz" dedi.

Mecliste ayrıca Süper Amatör Lig'de şampiyon olan Muratpaşa Belediyespor Futbol Takımı'nın oyuncu ve teknik heyetine de 30 bin lira ödül verilmesi kararı alındı.