Mourinho'ya darbe üstüne darbe!

Real Madrid'in Portekizli teknik direktörü, Borussia Dortmund maçında şok üstüne şok yaşadı.


Borussia Dortmund maçı skoruyla şoke olan Real Madrid'de Mourinho, Cüneyt Çakır ve ekibine öfke kusarken İspanyol basını aynı fikirde değil... Mourinho ayrıca Khedira, Marcelo ve Benzema'dan sonra Higuain'in de sakatlıklar kervanına eklenmesiyle bir şok daha yaşadı.

Şampiyonlar Ligi D Grubu'nda dün gece oynanan Real Madrid-Borussia Dortmund karşılaşmasını yöneten Türk hakem Cüneyt Çakır maçın 47. dakikasında kritik bir karara imza attı.

Karşılaşmayı 2-1 mağlup götüren ev sahibi Real Madrid, ikinci yarı başlar başlamaz Callejon'un ayağından bir gol buldu. Çakır'ın ofsayt gerekçesiyle vermediği gol başta teknik direktör Jose Mourinho olmak üzere tüm Real Madrid'lilerin tepkisini çekti. Madrid ekibi, Türk asıllı Alman futbolcusu Mesut Özil'in 89. dakikada attığı golle beraberliği kurtardı.

Maç sonrası basın toplantısında konuşan Mourinho, "Üç nizami gol attık 3-2 kazanmalıydık. Bunları söylüyorum çünkü televizyondan baktım." dedi. Golün sahibi Callejon da hakem kararından dolayı muhtemel galibiyeti kaçırdıklarını belirterek, golün nizami olduğunu iddia etti. Ancak İspanyol basını, Mourinho ile aynı fikirde değil.

Canal+ televizyonunun Liberovisión adlı programı Türk hakem Çakır ve ekibinin verdiği kararın isabetli olduğunu gösterdi. Spor gazetesi AS, Cüneyt Çakır'ın kararıyla ilgili şunları yazdı, "Liberovisión Callejon'un attığı golün nizami olmadığını gösterdi. Türk hakem Cüneyt Çakır, isabetli bir karar vererek maçın 47. dakikasında Callejon'un golünü iptal etti."

En çok satan spor gazetesi Marca ofsayt kararının doğru olduğunu belirterek, "Hakem doğru karar verdi: Callejon'un pozisyonu ofsayt" başlığını attı. Gazete, Santiago Bernabeu stadında büyük tepki toplayan pozisyonda Real Madrid'li oyuncunun az farkla Schmelzer'den önde bulunduğunu kaydetti.  Bir diğer spor gazetesi Mundo Deportivo, Cüneyt Çakır'ın çok isabetli bir karar vererek Callejon'un golünü iptal ettiğini yazdı.