Milli futbolcumuz Nuri Şahin, karşılaşmanın ikinci yarısında şans buldu. Maça çok hızlı başlayan Real Madrid karşılaşmanın 2. dakikasında Higuain ile 1-0 öne geçti. Maçın 12. dakikasında Real Madrid'te sahne alan Di Maria skoru 2-0 'a getiren golü kaydetti. Karşılaşmanın 23. dakikasında La Galaxy'den Junior Lopez, Iker Casillas'ı mağlup ederek farkı 1'e indirdi. Bu dakikadan sonra maçta bariz üstünlüğü ele geçiren Real Madrid 36'ıncı dakikada Higuain'in şık ara pasıyla genç yeteneği Jose Maria Callejon ile skoru  3-1 yaptı.

Maçın ikinci yarısına Cristiano Ronaldo, Mesut Özil, Kerim Benzema ve Sami Khedira gibi as oyuncuları ile başlayan Real Madrid, 49. dakikada Alvaro Morata ile farkı 4'e çıkardı. Maçın son golü Mesut Özil'in güzel ara pasıyla Jese'den geldi ve Real Madrid sahadan  5-1'lik net bir skor ile ayrıldı.

"MESUT'A YARDIMCI OLURUZ"

Maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında Nuri Şahin'in durumu ile ilgili DHA muhabirinin sorusuna Jose Mourinho şöyle cevap verdi:

"Real Madrid zor bir takım, burada olmak kolay değil, çok iyi oyuncular var. Her zaman oynamayabilirsiniz. Nuri'nin durumu biraz farklı, kalmak istiyorsa kalır, kalırsa da ona iyi bakarız. Ben yardımcı olmak isterim. Tekrar söylüyorum kalırsa benim için sorun olmaz hatta çok iyi olur. Burada sorun olan şu, Nuri her maçı oynamak istiyor, oynayınca mutlu oluyor. Real Madrid'de Xabi Alonso, Khedira, Lass, Mesut Özil, Granero var, durum onun icin kolay değil, her şey ona bağlı. Onu ne mutlu edecekse onu yapsın. Eğer gitmek onu mutlu edecekse ona yardımcı oluruz" dedi.

Real Madrid Amerika'daki ikinci hazırlık maçını World Football Challenge organizasyonu altında Las Vegas'da İtalyan ekibi Juventus'a karşı yapacak.


BT(UD/FG)