Denizli Doğa Koleji lise 1'inci sınıf öğrencisi olan motosiklet yarışçısı Harun Çabuk, 9 yaşında motosikletle tanışarak pistlere girdi. Boyundan büyük olan motosikleti kullanmada usta olan genç sporcu, Türkiye Motosiklet Federasyonu'nun düzenlediği süper moto ve moto kros yarışlarında 4 ayrı Türkiye şampiyonluğu kazandı. Elde ettiği kupalar ve madalyalarla evini dolduran Çabuk, kazandığı başarılardan dolayı dünya motosiklet şampiyonu Kenan Sofuoğlu tarafından eğitime alındı.

Sakarya'daki tesislerde Sofuoğlu tarafından eğitilen Harun Çabuk, geçen cumartesi günü Bulgaristan'ın Pleven kentinde düzenlenen Gençler Avrupa ve Doğu Avrupa Süper Moto 1'inci ayak yarışına katıldı. Avrupa'da yapılan elemelerden sonra yarışmaya katılmaya hak kazanan Çabuk, Romen, Bulgar ve Türklerden oluşan 10 rakibine açık ara fark atarak ilk ayakta birincilik elde etti. Çabuk, aldığı birincilik kupasını eğitmeni Kenan Sofuoğlu'na armağan etti.

Beş ayaktan oluşan ve birincisi yapılan Gençler Avrupa ve Doğu Avrupa Süper Moto yarışlarının diğer 4 ayağı Romanya, Bulgaristan, Slovenya ve Türkiye'de yapılacak. Toplam 5 ayakta en iyi dereceyi elde eden sporcu Avrupa şampiyonu olacak.

Harun Çabuk, motosikletiyle Avrupa'ya ilk adımını attığını belirtti. Çabuk, "Kenan Sofuoğlu gibi dünya şampiyonu olmak için çalışıyorum. Yarışmanın ilk ayağını ben kazandım. İkinci sırada çıkmama rağmen rakiplerime fark attım ve birincilik elde ettim. Yarışmanın geriye kalan 4 ayağını da kazanıp Avrupa şampiyonu olmak istiyorum" dedi.

Çabuk'un motosiklet tamircisi olan babası Yaşar Çabuk ile hakem annesi Gülay Çabuk, oğullarıyla gurur duyduklarını, ancak sponsor bulmakta zorluk çektiklerini ifade etti.