Euroleague A Grubu’ndaki 8. maçında CSKA Moskova’yı deplasmanda 78-74 yenmeyi başaran Fenerbahçe Ülker 7. galibiyetine ulaştı, liderlik yolunda çok büyük avantaj yakaladı.

Barcelona deplasmanında ilk yenilgisini alırken, maç başında kriz yaşayan Fenerbahçe’de Obradovic önlemini almış, bu kez daha tecrübeli isimlerle oyuna başlamıştı. Zaten Sırp çalıştırıcının dünkü en büyük başarısı, maçın kopmasına hiç izin vermeden rotasyonu büyük bir ustalıkla yapması ve bu karşılaşmayı kazandıracağına inandığı beşi, maçın sonunda da diri bir şekilde kullanmasıydı. 9 oyuncudan en az sahada kalan Melih 12 dakika süre aldı. Ama maçın başında ve sonundaki beş aynıydı.
İlk çeyrekte rakibin coşmasına izin vermeyen, iyi savunma yaparken, hücum tarafında ise Rus uzun Kaun’u dışarıya çekmeyi başararak, kısaları akıllıca hazırlanmış oyunlarla Preldzic’in muhteşem paslarıyla potaya gönderen Fenerbahçe, üç sayı yüzdesine biraz fazla güvenip dış şutu abartmasa, daha fazla farka da ulaşabilirdi ama yine de 10 dakikalık bölümü 19-17 üstün geçti.
Pargo-Weems ikilisini durdurmakta zorlansa da, dış atışlardaki başarısı devam etti Fenerbahçe’nin, rakip hiç üçlük bulamamışken 14’te 7 isabetle, devreyi 41-35 bitirdi.
Messina, savunmayı toparlamak için iki hareketli uzun (Vorontsevich-Hines) ve hücumu hareketlendirmek için iki guardla (Teodosic-Pargo) sahaya çıktı. Teodosic’in bu sezon için ekstra performansı da, Ruslar’a hayat verdi, CSKA 15-4 başladığı 3. çeyreği Micov’un kendi sahasından attığı şans üçlüğüyle 59-56 önde kapadı.
Son periyotun başında fark 6’ya yükseldi. Ancak bu sezon asla pes etmeyen bir Fenerbahçe var ve temsilcimiz yine geri dönmeyi bildi. Son 5 dakikada kendinden emindi. Bogdanovic’in bu bölümde sahne alması, Vidmar’ın savunmada harikalar yaratması, Kleiza’nın ustalıkla atılmış şutları, McCalebb’in baskıyı abartması, daha çok hakemleri masada te-levizyon izlerken gördüğümüz maç sonunda, temsilcimize yeni bir destan yazdırdı.

Salon: USH Arena Moskova
Hakemler: Christos Christodouolu (Yunanistan), Olegs Latisevs  (Litvanya), Oscar Perea (İspanya)
CSKA Moskova: Teodosic 14, Micov 5, Fridzon 1, Jackson 3, Pargo 15,  Krstic, Weems 20, Voronov, Vorontsevich 2, Shukhovtcov, Kaun 5, Hines 9
Fenerbahçe Ülker: McCalebb 8, Bjelica 10, Barış Ermiş, Melih  Mahmutoğlu 3, Kleiza 13 , İzzet Türkyılmaz, Vidmar 6, Zoric 8, Kenan Sipahi 7,  Metecan Birsen, Bogdanovic 18, Preldzic 5
1. periyot: 17-19
Devre: 35-41
3. periyot: 59-56