Türkiye'nin atletizmdeki gururu olan ve Pekin Olimpiyatları'nda Türkiye'ye gümüş madalya kazandıran Elvan Abeylegesse, kamp için yine deniz seviyesinden 1850 rakımlı Erzurum'u seçti. Erzurum'un tanıtımına katkıda bulunan milli atlete geçen yıl İl Genel Meclisi ödül vermişti. Milli atlet, kaybettiği eski formunu, kısa sürede yakalamak için Erzurum'daki Palandöken Dağı'nda 10 gün önce kampa girdiğini belirtti. Çalışmalarının çok iyi geçtiğini vurgulayan Abeylegesse, "Takımda yer alan diğer sporcu arkadaşlarımla birlikte buradaki çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdürüyoruz. Amacımız en iyi şekilde olimpiyata hazırlanmak. Benim en büyük hedefim yapılacak olan 10 bin metre baraj yarışlarını geçebilmek. Bir ay içerisinde yapılacak olan 10 bin metre baraj yarışlarını geçersem zaten Londra Olimpiyatları'nda başarılı sonuçlar elde edeceğime inanıyorum" diye konuştu.

BİR HAFTADA 180 KİLOMETRE KOŞUYOR

Elvan Abeylegesse, kampta sabah ve akşam olmak üzere günde iki antrenman yaptığını, serin ve temiz havası nedeniyle her yıl olduğu gibi bu yılda kamp merkezi olarak Erzurum'u seçtiğini söyledi. Haftada ortalama 180 kilometre koştuğunu ifade eden Elvan Abeylegesse, Erzurum'da kamp yaptığı sürede tekrar eski formunu yakalayacağına inandığını belirtti. Abeylegesse, şunları söyledi:

"Toparlanarak eski formuma kavuşmayı amaçlıyorum. Türkiye'yi en güzel şekilde temsil etmek ve en güzel başarılara imza atarak geçmişteki güzellikleri, yeniden yaşamak hedefim. Sakatlığım nedeniyle çok zaman kaybettim. Kaybolan bu zamanı telafi ederek, Türkiye'nin özlediği başarılara yeniden imza atıp, Türk halkını mutlu etmek istiyorum. 2010 yılında kamp yaparken Palandöken'de sel sularına kapılmış ve ölümden dönmüştüm. O korkuyu üzerindem attım. Ama nedense yağmur peşimi bırakmıyor. Erzurum'a geldiğim günden beri yağmur yağıyor. Baraj yarışmalarında başarılı olursam 2 ay Erzurum'da kamp yapacak ve olimpiyatlara hazırlanacağım."