Bugün Demirören Şirketler Grubu'nda yapılan Yönetim Kurulu toplantısı sonrası verilen karar ile Siyah Beyazlı takım yeni sezonda Milangaz Sponsorluğu ile devam etmeyecek.

ABDULLAH SÖZER: "DEMİRÖREN GRUBU ÇOK AYIP ETTİ. BİZİ YÜZ ÜSTÜ BIRAKTILAR"

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Beşiktaş Basketbol Komitesi Başkanı Abdullah Sözer, Demirören Şirketler Grubu'nun verdiği karar ile Beşiktaş'a ayıp ettiklerini söylediler. Sözer şunları söyledi;

"Bir süredir geçen sezon sponsorumuz olan Milangaz ile görüşmelerimizi sürdürüyorduk. Dün Demirören Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören son kez bir araya gelmiştik. Bugün Demirören Şirketler Grubu'nda yapılan yönetim kurulu toplantısı sonrası yeni sezonda sponsorluk anlaşmasının devam etmeyeceği bilgisi bize ulaştırıldı. B Planı olarak farklı bir firma ile sponsorluk görüşmemiz olacak. Önümüzdeki hafta bu temasları yürüteceğiz. Ancak Milangaz Grubu çok ayıp etti. Biz kulüp olarak böyle bir şey beklemiyorduk. Bize başka sponsorlardan teklif vardı. Ancak etik olmaz diye farklı görüşmeler yapmadık. Anlaşmanın yenilenmeyeceğini hiç tahmin etmiyordum. Bu karar biz de şok etkisi yarattı. Takımı yüz bıraktılar."

ABDULLAH SÖZER: "ERGİN ATAMAN İLE MİLANGAZ SPONSORLUĞU OLMADIĞI İÇİN YENİ SEZONDA DEVAM EDEMEYECEĞİZ. SANIRIM KENDİSİ GALATASARAY İLE ANLAŞACAK"

Abdullah Sözer takımın Baş Antrenörü Ergin Ataman ile de yola devam edemeyeceklerini söylerken, "Ergin Ataman ile Milangaz sponsorluğu olmadığı için yeni sezonda ile devam edemeyeceğiz. Sanırın kendisi Galatasaray ile anlaşacak" ifadelerini kullandı.

ŞİRKETİN BU KARARI ALMASINDAKİ NEDENLERDEN BİRİNİN SİYAH BEYAZLI TARAFTARLARIN DEMİRÖREN AİLESİNE KARŞI TAKINDIĞI OLUMSUZ TUTUM OLDUĞU ÖĞRENİLDİ

Öte yandan geçtiğimiz sezon Beşiktaş Erkek Basketbol Takımı'nın Milangaz sponsorluğu ile yakaladığı başarıya rağmen, yeni sezonda anlaşmanın yenilenmemesinin en önemli nedeninin Siyah Beyazlı taraftarların Demirören ailesine karşı olan olumsuz tutum olduğu öğrenildi.

Özellikle geçen sezon takımın bir çok maçında kulübün eski başkanı Yıldırım Demirören adına olumsuz tezahüratlarda bulunulması ve Demirören Şirketler Grubu adına olumsuz pankartlar açması şirketin sponsorluğu yenilememesinde etken olduğu kaydedildi.


ÖÖ(GH/FG)