Allianz Arena’da oynanan karşılaşmada ilk 45 dakika sahada kalan Mesut, arka adalesinde meydana gelen problemden dolayı ikinci yarıya çıkamayarak yerini Tomas Rosicky’e bırakmak zorunda kalmıştı.

Arsenal teknik direktörü Arsene Wenger yaptığı açıklamada, “Durumu biraz ciddi gözüküyor. Ne kadar süre aramızda olamayacağını bilmiyorum ancak Pazar günkü Tottenham maçında oynamayacak. Yapılacak detaylı kontrolden sonra ne kadar kötü olduğunu öğreneceğiz. En az birkaç hafta sürer gibi. Umarım çok kötü değildir” dedi.

Yaz döneminde 50 Milyon Euro karşılığında Real Madrid’den Arsenal renklerine bağlanarak Londra temsilcisinin tarihindeki en pahalı transfer olan Mesut, İngiltere kariyerine flaş bir başlangıç yapmıştı. Ancak daha sonra yavaş yavaş formu düşen 25 yaşındaki ortasaha futbolcusu, ligde son golünü Aralık ayındaki Everton maçında attı.

Arsenal formasını toplamda 35 maçta terleten ortasaha futbolcusu, 6 gol atıp 13 de asist yaptı. Mesut, Premier Lig’deki ilk 12 maçta 4 gol atıp 6 asist yaparken, toplam 16 şut çekti ve 34 kez gollük pozisyon üretti. Son 10 maçta ise gol atamayan Mesut, 2 asistte kalırken, toplam şut sayısı 3′e, yarattığı gollük pozisyon sayısı da 23′e düştü

WENGER’DEN ROBBEN’E TAŞ!

Arsenal menajeri Arsene Wenger, Bayern Münih’e 2. turda veda ettikleri maçın ardından rakibin Hollandalı yıldız oyuncusu Arjen Robben’i hedef aldı. Tecrübeli teknik adam, “Robben hiçbir şey yokken kendini yere atıyor ve gerçekten iyi bir dalıcı.” ifadelerini kullandı. Wenger, Robben’in çok iyi bir futbolcu olduğunu ve bu tarz hareketler yapmaya ihtiyacı olmadığını da sözlerine ekledi.