Cuma günü oynayacağı zorlu Eskişehirspor maçının hazırlıklarını Macit Özcan Spor Kompleksi'nde sürdüren Mersin İdmanyurdu'nda teknik direktör Nurullah Sağlam, "Kimsenin şu maç kolay geçer diyemeyeceği bir ligdeyiz. Çok fazla kopmaların da yaşanabileceği bir lig olacağına inanmıyorum. Geçen sezonlarda 1-2 takım ligden çabuk kopuyordu ancak bu durumun bu sene gerçekleşeceğine inanmıyorum. Dolayısıyla her maç zor olacak. Biz hazırlıklarımızı yaparak Eskişehir'i bekliyoruz" diye konuştu.

TAKIMLAR LİGE HAZIR DEĞİL

Ligde bulunan takımların çoğunun lige henüz hazır olmadığını vurgulayan Sağlam, "Biz de bu takımlardan biriyiz. Özellikle kadrosu büyük değişime uğrayan takımlardan birisi de biziz. Bu bakımdan kadrosunu koruyan ve büyük değişikliğe gitmeyen takımlar bize göre lige daha hazır ve daha avantajlı bir şekilde girdiler ve bu takımlar şu anda bu avantajını kullanıyor. Ancak takımların kimliği ve gerçek performansı 6. veya 7. haftadan sonra belli olacak diye düşünüyorum. Biz de daha önce dediğim gibi bu zamana kadar olabildiğince fazla puan kazanarak olabildiğince kaybetmemeye çalışacağız. Bütün isteğim bu yönde. Ligin ilk maçınca çok eksikle sahaya çıktık ancak ikinci maçımızda ideale yakın bir kadroyla sahaya çıktık. Ancak bu ideal kadromuz ilk defa bir arada oynadı ve oyun içerisindeki istikrarsızlık baş gösterdi. Yeni bir takım olduğumuz için oyun içinde iyi ve çok kötü oynadığımız bölümler oldu. Ancak sonuç ve şartlar ne olursa olsun kolay boyun eğmemeyi öğrenmek bizim açımızdan çok önemliydi" dedi.

ESKİŞEHİR MAÇI KOLAY OLMAYACAK

Cuma günü karşılaşacakları Eskişehirspor'la ilgili de değerlendirmelerde bulunan başarılı teknik adam, "Kadro açısında çok iyi bir takım. Sezona UEFA ön eleme maçlarıyla başladılar. Aynı hocasıyla devam eden ve kadrosunu güçlendirerek yola çıkan bir takım ancak ilk iki haftayı puansız kapattılar. Bu kendi içlerindeki iç sıkıntılardan kaynaklanabilir ancak çok kolay bir maç olmayacak" ifadelerini kullandı.

Eskişehirspor maçı hazırlıklarını Macit Özcan Spor Kompleksi'nde sürdüren Mersin İdmanyurdu'nda akşam yapılan antrenman öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulunan yıldız oyuncu Emmanuel Culio, Mersin'e geldiği çok mutlu olduğunu ve buraya gelmekle doğru bir karar verdiğini ifade etti. Mersin'in taraftarıyla, muhteşem bir kent olduğunu vurgulayan Culio, bu nedenle de herhangi bir uyum sıkıntısı yaşamadığının altını çizdi.

Gün geçtikçe hem takımın hem de kendi performansının daha iyi olacağını kaydeden yıldız oyuncu, "Cuma akşamı oynanacak Eskişehirspor maçını kazanarak taraftarımıza 3 puan hediye etmeyi arzuluyoruz" dedi.