Fatih Terim'in açıklamasında Mersin ve Mersinliler'in hiçte hak etmediği bazı suçlamalar ve değerlendirmelerin yer aldığına dikkat çeken Celal Ata, Galatasaray'ı Avrupa maçlarındaki başarılardan dolayı kutladıklarını vurgularken şöyle konuştu:

"BIRAKTIĞIMIZ PUANLAR, SÖZÜNÜ KINIYORUZ"

"Sayın Terim'in Anadolu takımlarıyla oynadığı maçlarda berabere kaldığı veya mağlup olduğu zaman hep, (Bıraktığımız puanlar) şeklindeki değerlendirmesini protesto ediyoruz. Mersin İdmanyurdu olarak, (Sayın Terim kendisine eşdeğer veya Galatasaray takımına eş değer olarak görmüş olduğu kulüpleri kendileri tespit etsin, federasyona müracaat etsin ve Türkiye'de kendi ayarlarında olarak görecekleri, basın toplantılarına girdiklerinde basın mensuplarına saygısızlık değil, saygı gösterebilecekleri, ayrı bir lig oluştursunlar. Futbolcularını rahatça basın toplantılarına götürebilecekleri bir atmosfer istiyorlarsa, orada kendilerini huzurlu hissedeceklerse, Anadolu takımlarının deplasmanlarında kendilerini rahatsız hissediyorlarsa, o zaman müracaat etsinler, federasyondan sadece kendilerinin uygun görecekleri takımlarla oynaşyabilecekleri ayrı bir lig taleplerini değerlendirsinler. Mersin İdmanyurdu ve Anadolu takımları eğer gereksiz kulüplerse, lütfen bu karşılaşmaları gerçekleştirmesinler, gelmesinler. Müracaat edip bir yasa çıkarsınlar, Anadolu kulüpleri ile oynadıkları bütün maçları hükmen 3-0 galip olarak tescil edilsin. Neden bizi böyle aşağılarcasına tavırların içine giriyor, bunu gerçekten anlamış değiliz. Mersin İdmanyurdu Kulübü, köklü bir kulüptür ve bugüne gelişinin bir heyecanını yaşamaktadır. Mersin İdmanyurdu buralara emeği ile tırnağı ile kazıyarak gelmiştir. Böyle bir takımın, büyük takımların gerek teknik direktörlerinin, gerek kulüp yöneticilerinin, gerekse hakem camiasının bu şekilde hor görmesini kınıyoruz ve Mersin İdmanyurdu olarak bunu dillendirmekten de gurur duyuyoruz."

"KİMSE BİZLE DALGA GEÇEMEZ"

Galatasaray'ı evlerinde salonlarında ağırladıklarını, çünkü Mersin'de Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor sevgisinin olduğunu vurgulayan Celal Ata, "Hiç kimsenin Mersin basınına, Mersin yönetimine, Mersin camiasına böyle dalga geçer gibi değerlendirmelerde bulunup, oyuncularını basın toplantısına getirmeyip, basın mensuplarını hor görerek onlara agresif davranışlarda bulunmaya hakkı yoktur" diye konuştu.

"BİR GENCİ MALZEME YAPTI"

Fatih Terim'in böyle bir agrasif davranış sergilemesine neden olacak bir olayın yaşanmadığına dikkat çeken Celal Ata, daha sonra şu görüşlere yer verdi:

"Mersin'de bu tepkiyi gösterecek nasıl bir olay gerçekleşti? Darp mı oldu, sözlü bir sataşma mı oldu? Basın toplantısında bir sataşma veya saldırıya yeltenme mi oldu? Terim'in, (Mersin'e bıraktığımız 2 puan) beyanatı, çok aşağılayıcı bir değerlendirmedir. Demek ki öyle bir mantıkla gelinmiş. 1-1 beraberlik onlara o kadar çok ağır geldi ki, o ruh hali ile Sayın Terim ne yapacağını şaşırdı ve bir köşede duran, kendisini Sayın Fatih Terim'in koruması olarak ifade eden, Galatasaray Dergisi'nde de çalıştığını ifade eden bir genci malzeme yaparak Mersin İdmanyurdu'na ve Mersin'e bu hakareti layık görmesi doğru değildir, bunu doğru bulmuyorum."

"MAÇIN SONUCU TERİM'İ RAHATSIZ ETTİ"

Mersin İdmanyurdu olarak basın odasındaki olayla ilgili en ufak ayrıntıyı gözden kaçırmak istemediklerini kaydeden Celal Ata, son olarak şunları söyledi:

"Bu yüzden her boyutunu emniyetimizin araştırması ile ilgili talepte bulunduk. Bütün stat kameraları ile görüntüleri talep ettik, bu görüntüler emniyetimiz tarafından izleniyor. Bu konu ile ilgili gelişmeler kamuoyuyla paylaşılacaktır. İhmal varsa gereği yapılacaktır. Şunu söylemek istiyorum; bu kişi temiz giyimli, temiz yüzlü bir kişi, bir soru sormaya çalışan kişi. Burada Fatih Terim'e saldırı, darp veya sataşma yok. Eğer maçta galip gelseydi, Fatih Terim, çimlerden, havadan bahsedip güle oynaya buradan ayrılacaktı. Maçın sonucu Fatih Terim'i rahatsız etmiştir ve ruh halini bozmuştur."


Mİ(AP/AÖ) FOTOĞRAF