Mersin Tenis Kulübü'nün organizasyonunda kentte ilk kez gerçekleştirilen Mersin Cup 2012 Tenis Turnuvası bugün yapılan final maçıyla sona erdi. 7 Nisan'da başlayan turnuva, dünya tenis sıralamasında ilk 100 ile 600 arasında yer alan tenisçilerin heyecanlı maçlarına sahne oldu. Turnuvada, dünyaca ünlü Türk tenisçi Marsel İlhan da yer aldı. İlhan, İtalyan rakibi Simone Vagnozzi'ye iki sette 6-3, 6-3 yenilerek turnuvadan elendi. Bugünkü final maçında ise İspanyol Marti Javıer ile Portekizli Sousa Joao karşı karşıya geldi. Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ile Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan'ın da izlediği karşılaşmanın ilk seti Portekizli Sousa Joao'nun 6-4'lük üstünlüğü ile sona erdi. İkinci seti ise İspanyol Marti Javıer 6-0 önde kapattı. Oldukça çekişmeli geçen üçüncü setin sonunda Portekiz'den Sousa Joao 6-4 galip ayrılarak turnuvanın şampiyonu oldu.

Karşılaşma sonrası düzenlenen ödül töreninde konuşan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Mersin'de bu yıl uluslararası düzeyde ilk kez yapılan bir tenis turnuvasını izlemenin mutluluğunu yaşadığını söyledi. Bu kadar çok izleyicinin bir araya gelmesinin, bu sporun Mersin'de yapılması gerektiğinin bir göstergesi olduğunu vurgulayan Özcan, "Biz yerel yöneticiler olarak tenis müsabakalarını Mersin'e taşımak ve burada yapabilmek için elimizden gelen gayreti sarf edeceğiz. Biliyorsunuz 2013 Akdeniz Oyunları Mersin'de yapılacak. Olimpiyatlar kapsamında yaklaşık 10 spor tesisi yapılıyor. Bunlardan biri de 3 bin kişilik tenis sahasıdır. O da gelecek yıl haziran ayından önce hazır hale gelmiş olacak. Tenis sporunu daha da geliştirmek gerektiğine inanıyorum. Emeği geçenlere teşekkür ediyor, finalistleri tebrik ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından  turnuvanın şampiyonu Portekizli Sousa Joao'ya ödülünü Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, İspanyol tenisçi Marti Javıer'in ödülünü ise Türkiye Tenis Federasyonu Başkan Yardımcısı Cengiz Durmuş verdi. Ödül törenin ardından konuşan sporculardan Sousa Joao, Mersin'de bu turnuvada mücadele ettiği için mutlu olduğunu belirtti. Marti Javıer de organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti. Her iki tenisçi, kura ile ismi çıkan seyircilerle fotoğraf çektirdi.

Mİ(AP/SSA)