Valencia'nın geçen hafta Santander ile deplasmanda oynadığı maçta rakip takımdan oyuncu ile kafa kafaya çarpışarak, bilinci kapanan ve hastaneye kaldırılan Mehmet Topal, o anı hiç hatırlamadığını belirterek, "Kendime geldikten sonra görüntüleri izledim. Zaten izleyenler görmüştür, darbeyi arkadan aldım. Oyuncu arkadaşım tamamen arkadan geldiği için hatırladığım tek şey kafa topuna çıktığım. Daha sonra zaten hastanede kendime geldim. Halen baş ağrılarım ve baş dönmelerim devam ediyor. Tedbir amaçlı Atletico Madrid maçında oynamadım. Barcelona maçına yetişmeye çalışacağım" diye konuştu.

Yıllardır birincisi ve ikincisi belli olan bir ligde görev aldığını vurgulayan Topal, "3. olmak da gerçekten bu lig için önemli bir başarı. Takımım zaten oldukça iyi bir noktada. Sezon sonuna kadar bu kotada devam etmek ve belki daha üste çıkmak hedefimiz" dedi.

İspanya Ligi'nde forma giyen Türk futbolcularla sürekli görüştüğünü kaydeden Mehmet Topal, "La Liga'daki tüm arkadaşlarımla görüşüyorum. Aradaki mesafeler nedeniyle genelde telefon irtibatlarımız oluyor. Hepsinin çok başarılı olduğuna inanıyorum" ifadesini kullandı.

İspanya'da Türklere ve Türk futboluna bakışların olumlu olduğunu belirten Topal, şöyle konuştu:

TÜRK FUTBOLCUSU ÇOK KUVVETLİ

"Transfer olduğum günden beri Valencia kulübünde oynayan bir futbolcu olmanın yanı sıra ülkemi temsil eden bir birey olduğumu hiçbir zaman unutmamaya çalıştım. Takımdaki tüm arkadaşlarımla aram cok iyi. Hepsi ile aile gibi olduk. Samimi ve içten ortamlarımıza her arkadaşımı ortak etmeye çalıştım. En azından Türk halkını temsil etmeye çalıştım. Onların da Türklere, Türk futboluna bakış açılarının bu anlamda olumlu olduğunu gözlemliyorum. Bizi, yani Türk futbolcularını çok kuvvetli, hırslı ve akıllı buluyorlar."

Milli futbolcu, Türkiye ve İspanya liglerindeki farklılıkları ise şöyle özetledi:

"İspanya'da tüm statlar ve zeminler çok iyi. Tüm takımlar futbol oynamaya çalısıyor. Özellikle deplasman maçlarında efor çok daha yüksek. Türkiye'de maç esnasında faul oranı da İspanya ligine göre daha yüksek."

Türkiye ligini de yakından takip ettiğini ifade eden Valencia'nın Türk oyuncusu, yaşanan şike olaylarıyla ilgili şöyle konuştu:

FUTBOLUMUZ DEĞER KAYBETMEMELİ

Türkiye'yi gerçekten yakından takip ediyorum. Yaşanan her şey, o ligde olmasam bile beni de hem çok üzdü hem de çok etkiledi. Türk futbolu Avrupa'da cok iyi biliniyor ve Türk futbolcular gerçekten kıymet görüyor. Türk halkının futbolu hayatlarının ilk sırasında tuttuklarını da biliyorlar. Bu sebeple yaşananlar Avrupa'daki insanların da dikkatini çekti. Bir an önce yaşanan her ne ise çözülmeli. Türk futbolu son 50 yılda ve özellikle de son 10 yılda bu kadar ilerlemişken değer kaybetmemeli diye düşünüyorum."

Topal, İspanya'da çok mutlu olduğunu vurgulayarak, "Burada huzurluyum. Ülkemde de çok huzurluyum ama burada maç sonraları normal hayata geçmek çok daha çabuk oluyor. İdmanlardan sonra evime geliyorum. Oğlumla ve eşimle vakit geçiriyorum. Dil ögreniyorum. Burada arkadaşlık ilişkileri de oldukça iyi. Takım arkadaşlarımla normal hayatımızda da birlikte vakit geçiriyoruz" ifadesini kullandı.

GALATASARAY'IN TERİM'E ÇOK İHTİYACI VARDI

Eski takımı Galatasaray'ın çok iyi bir kadro kurduğunu belirten Mehmet Topal, "Lider olmaları da iyi bir takım olduklarını gösteriyor. Fatih Terim'in olduğu yerde her daim başarı, disiplin ve takım ruhu vardır. Galatasaray gibi bir camianın, Fatih Hoca'ya çok ihtiyacı vardı ve hocam takımı hak ettiği yolda ilerletiyor" şeklinde konuştu.

NİHAT KAHVECİ CASTELLON'A YERLEŞTİ

Öte yandan futbol hayatını noktalayan Beşiktaş, Real Sociedad ve Villareal'in eski futbolcusu Nihat Kahveci, ailesiyle birlikte İspanya'nın Castellon kentine yerleştiğini açıkladı.