Kırmızı beyazlı takım, daha önce ön protokol imzaladığı 28 yaşındaki Koray Arslan'la 2 yıllığına anlaştı, forvet oyuncusu Kamerunlu 17 yaşındaki Xavier De Souza Kodjo'yu ise satın alma opsiyonu Antalyaspor'da olmak üzere 2 yıllığına kiraladı. Hasan Subaşı Kulüp Tesisleri'nde düzenlenen imza töreninde Koray ve Kodjo, Kulüp 2'nci Başkanı Ali Yılmaz ile birlikte resmi sözleşmeye imza attı.

AMACIMIZ SAYGIN BİR KULUP OLMAK

Törende konuşan Ali Yılmaz, geçen sezon son yılların en sıkıntılı dönemini yaşadıklarını söyledi. Futboldaki şike soruşturması, kente bir stadyum kazandırılamaması, devre arasında yaşanan rehavet ve ekonomik sıkıntılar nedeniyle sıkıntı yaşadıklarını anlatan Ali Yılmaz, "Asıl amacımız kulüp olarak borcunu gününde olmasa bile ödeyen, saygın bir yapıya kavuşmak" dedi. Ali Yılmaz Teknik Direktör Mehmet Özdelik ile de uzun yıllar çalışmak istediklerini de söyledi.

"ESKİŞEHİRSPOR'DAN AYRILMAYI DÜŞÜNÜYORDUM"

Koray Arslan ise 5.5 yıldır oynadığı Eskişehirspor'dan ayrılmayı düşündüğünü belirtti, "Antalyaspor'un lig bitmeden benimle görüşmesi, bana ayrılmayı düşündürdü. Hem Antalyaspor'un hem de Mehmet Özdelik'in beni istemesi transferde etkili oldu. Antalyaspor'a geldiğim için çok mutluyum. Bana güvenenlere kendimi göstermek istiyorum" diye konuştu.

FORMA MÜCADELESİ TAKIMA YARARLI OLACAK

Yeni takımında Ali Tandoğan ile forma mücadelesine gireceklerini dile getiren Koray Arslan, bunun takıma faydası olacağını ifade etti. Antalyaspor'da transferlerin erken yapılmasının işin daha sıkı tutulduğunun göstergesi olduğunu vurgulayan Koray Arslan, "Bir hedef var ki böyle yapıldı. Antalyaspor'da daha üst sıralara çıkmak, olursa play off oynamak ve Türkiye Kupası'nda da final oynamayı istiyorum" dedi.

HEDEFİ Dİ MARİA OLMAK

Genç oyuncu Xavier De Souza Kodjo ise ilk defa Kamerun dışına çıktığını belirterek, "Kamerun'dan çıkıp Antalya'ya gelmek çok zor oldu. Burada başarılı olacağıma inanıyorum. İlk 11'de oynamak ve Antalyaspor'a katkıda bulunmak istiyorum" diye konuştu. Kodjo, Real Madrid'in Arjantinli oyuncusu Angel Di Maria'yı kendisine örnek aldığını söyledi.

Konuşmaların ardından Koray Arslan ve Xavier De Souza Kodjo kendilerini Antalyasporlu yapan resmi sözleşmeyi imzaladı. Futbolcular yeni formalarıyla Antalyaspor bayrağı önünde basın mensuplarına poz verdi.

KORAY ARSLAN KİMDİR?

Koray Arslan, profesyonel futbolculuğa 2002 yılında Bucaspor'da başladı. Sırasıyla Bucaspor, Göztepe, Karşıyaka, Denizli Belediyespor ve Eskişehirspor'da futbolculuğunu sürdüren Koray Arslan, Eskişehirspor'da 3 yıl kaptanlık yaptı. Sağ kanat oyuncusu Koray Arslan 136 maçta 6 gol attı.

XAVİER DE SOUZA KODJO KİMDİR?

Forvet pozisyonunda oynayan Kamerun asıllı 1994 doğumlu Xavier De Souza Kodjo, Kamerun Genç Milli Takım'ın bütün yaş gruplarında forma giydi. Kamerun'un Union Douala takımında forma giyen Kodjo, ilk defa Kamerun dışına çıkarak Medical Park Antalyaspor'a transfer oldu.